-
Cytat:
Zamieszczone przez
Danek25
Zawsze puszcza :cool:
No niestety nie zawsze. Ja miałem taki przypadek, że ani pukanie, ani walenie młotem nic nie dawało. Blokowany pasek też nic nie dawał. Koło obracało się mimo, że sprężyna napinacza aż się uginała. Byłem na tyle zdesperowany, że kolega na warsztacie zrobił mi wspomniane narzędzie serwisowe z płaskownika, ale niestety nie do końca pasowało. Ostatecznie kupiłem spray Kleen-flo (sorki za reklamę) i po kwadransie stukania puściło..
Spray przydał się też w przypadku odkręcania kompresora klimy. Śruby puszczają aż miło.
-
Chyba będę musiał skorzystać z rady. Z resztą w warsztacie może się przydać do różnych rzeczy.
-
Ja wykorzystałem łyżkę do opon. Świetnie się wpasowała między śruby 6mm od koła pasowego. Jak się zablokuje skutecznie pompę wody to musi puścić. Cała sztuka to zablokować skutecznie.
-
Dokładnie. Pospawałem sobie nawet klucz obejmujący śruby pompy - ale pomysł był słaby i klucz się wygiął a śruby poluzowały. Spróbuję zrobić taki specjalistyczny klucz do ściągania wiskozy - opis rozmiarów już mam.
-
ja niczym nie podpieram zakladam dosyc dlugi klucz pozniej w niego mlotkiem i sie odkreca zawsze
-
Odkręca się zawsze do pierwszego ciężkiego przypadku.
-
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201 taka wiskoza bedzie dobra do e38 744i m62b44?
bo mi padlo lozysko ze caly wiatrak lata jak chce
-
Też miałem srl przez dwa miesiące. Często się załącza aż w końcu się zblokowalo na amen i musiałem wymienić razem z prawie nowa pompa bo viskoza zajezdzila łożysko.
-
-
Z Srline nic nie warto :)