na sam początek zmień filtr powietrza i paliwa
Wersja do druku
na sam początek zmień filtr powietrza i paliwa
Filtr Powietrza był nie dawno zmieniany,po paliwa zaraz się przejdę.
przyjrzyj się rurce od odmy - sprawdź realoem jak powinno być bo u ciebie jest coś pomieszane z podciśnieniami
Jedź do fachowca.
to nie popdpowiedz sam wiesz że każdy woli sam popróbować naprawić swoje autko mechanik to ostateczność u wielu z nasCytat:
Zamieszczone przez WojtekD
100% racja, ale nikt nie ma tu szklanej kuli. Nie ma prośby o pomoc np.:"jak wymienić filtr paliwa", jest tylko prośba o spekulację np."podpowiedzcie co może być nie tak".Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
Wiesz, z chęcią bym to komuś zlecił, lecz straciłem zaufanie do mechaników,gazowników. Miałem Forda Scorpio 2.9v6, i zaczął mi się psuc przełącznik benzyna-gaz. Zajechałem do fachowca, zakłada instalacje BRC , i to od 13 lat! Chodziło mi tylko o zmianę tego przełącznika, a ten zaczął coś regulowac i tak wyregulował że samochód musiałem oddac na złom, zapłaciłem mu 300zł (niby taka cena), a na złomie dostałem 400.Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD
Sorry za OT.
Panowie, więc do rzeczy, jak już mówiłem, z mechaniki jestem zielony, gdzie jest ta rurka od odmy? jak poznac ze jest nie sprawna? (pęknięcia, brud itp? )
Na realoem-ie, nie wiem gdzie to znaleźc, Bunia jest z grudnia '91, manual, m30b30.
Na filmiku który wrzuciłem widac że zamontowany jest gaz, nie jeżdżę na gazie, jest on odłączony.
P.S
sorrki że ciągle piszę bez "c" (czyt "ci" hehe), ale w moim komputerze nie ma tej literki.
Piszę dlatego że może to nie które osoby drażnic :)
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/g/n/5.png
cz.8-10-12-13
Dzięki, jutro będę rozbierał ;)Cytat:
Zamieszczone przez siudema
Cytat:
Zamieszczone przez kadlobekk
Zachowałbym daleko idącą ostrożność.Cytat:
Zamieszczone przez kadlobekk