A czujnik położenia przepustnicy masz sprawny? Jeśli biegi są zmieniane przy zbyt wysokich obrotach to najczęściej leży wina w tym elemencie. Szczególnie że skrzynia nie łapie błędów.
Pozdro
Wersja do druku
A czujnik położenia przepustnicy masz sprawny? Jeśli biegi są zmieniane przy zbyt wysokich obrotach to najczęściej leży wina w tym elemencie. Szczególnie że skrzynia nie łapie błędów.
Pozdro
Wygląda na to że wszystkiemu były winne opony zmieniłem na R 16 235 na 65 i problem z wrzucaniem 5 i 4 ustały :D
A co maja przepisowe dla E38 opony do pracy skrzyni?? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez x-factor
Mysle ze to jednak nie tedy droga...
To nie wiem jakie jest inne wytłumaczenie tego że odrazu po wymianie opon znika problem z wrzucaniem 5 i 4 ? Teraz ciężko się zorientować kiedy auto zmieniło bieg nie patrząc na obrotomierz.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
witam!mam podobny problem,skrzynia zmienia na 5 dopiero po kilkunastu sekundach przy obrotach około3tys obrotów.
ALE MAM INNE PYTANIE.MAM SKRZYNIE 5HP 18,ZERWAŁEM PODUSZKĘ POD SKRZYNIA I TERAZ TAK, MECHANIK MI MÓWI ŻE PODUSZKA JEST JEDNA POD TĄ SKRZYNIĄ(DUŻO WIĘKSZA NIŻ TE CO WIDZIAŁEM NA SZROTACH) A SZUKAJĄC JEJ PO SZROTACH WSZYSCY MÓWIĄ ŻE SĄ 2(WŁAŚNIE TE MNIEJSZE)GDZIE MOGĘ KUPIĆ TAKĄ PODUSZKĘ?
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.d...11&hg=22&fg=10
Tutaj znajdziesz wszystko najlepiej wybierz model po VIN i nie pisz z CapsLockiem
ok.dzięki