ja też tak obstawiam,kiedyś tam w zimę,pokazało błąd,tyle ,że nie aktywny,właśnie przepływomierza i EGR-u.nie powtórzyło się to jednak.
ps:Kolego Zodiac,spójrz na datę twojego i mojego logowania na 7er.pl.
dobre.
hehe
Wersja do druku
ja też tak obstawiam,kiedyś tam w zimę,pokazało błąd,tyle ,że nie aktywny,właśnie przepływomierza i EGR-u.nie powtórzyło się to jednak.
ps:Kolego Zodiac,spójrz na datę twojego i mojego logowania na 7er.pl.
dobre.
hehe
Odgrzebuje temat.
Moje aktualne spalanie w 3.0d wynosi już na dzień dzisiejszy 14.1l ,tyle pokazuje komp.
Webasto chodzi prawie non stop ,paliwo mam pod korek więc i masa większa.
Jeżdżę teraz tylko po mieście ,krótkie odcinki oraz częste palenie i gaszenie.
Czy to nie za dużo te 14l.?.
Motor pracuje jak lala,przepływka nowa oryginalna z aso.
Zero błędów ,auto nie jest zamulone idzie pięknie,brak dpf.
Jaka jest wasza opinia ?
osobiście nie jeżdżę E-65 ale wiem coś na temat jazdy po mieście na krótkich odcinakach 3-6 km i gaszenie, spalanie wzrasta o około 15% od jazdy typowo miejskiej tak że uważam mimo wszystko że 14l mieści się w granicach tolerancji, pamiętając że to auto trochę waży.
moze tak palic, ja mialem 530d w e39, to 2-3 km w zimie wychodzilo mi kolo 13l, wiec wynik jak najbardziej normalny, tymbardziej ze e65 ciezsze i aftomat.
Czyli nie ma rewelacji zapewne benzyna ma podobne parametry no może max 2 l. więcej,Lato jest ok utrzymuje się 8l.
Dużo.. W lecie moje m60b40 pali 14-16 po mieście na bucie 265 z tylu. Fakt zima, śliska droga i krótkie odcinki robią swoje.. Ale uważam ,że 14 Litrów w 730d to trochę za duży wynik.. Może styl jazdy przyczynia się do tego lub jakość tankowanego paliwa, ogumienie z felgą i masę innych czynników.
e39 530dA od 8,5-10 w lecie w zimie 9,5-11 jazda miejska. Auto ważyło 1770 kg.
Posiadam 3.0d u siebie i powiem ze 13-14 w miescie teraz w zime pobiera...na trasie jest troche lepiej ok 8-9l.
moje e38 730d w tym momencie na odcinkach 3-5km łyka 17l
to jest za dużo... gdybym miał 14 byłbym zadowolony jak bąk
Witam! to jest normalne spalanie. Mi wychodzi nawet do 15l po mieście ale przez krótkie i szybkie przejazdy nie ma gdzie się nagrzać no i chodzące webasto... Można odłączyć webasto wtedy spalanie delikatnie spadnie... a na trasie wzrosło o litr jak wychodziło mi od 7 to teraz mam od 8 przy spokojnej jeździe...
W mojej w stosunku do pory letniej spalanie wzrosło około 0,5 litra i teraz wynosi około 8 litrów. Wszystko w jezdzie mieszanej tylko jak startuje to przejezdzam 60 km odległosć do pracy przez wawe.