Nie kłamie jak już to myli się i tak w ogóle to produkcja silnika M60 zakończyła się w marcu 1996 to jakim cudem szedł on do 1997???
Wersja do druku
Nie kłamie jak już to myli się i tak w ogóle to produkcja silnika M60 zakończyła się w marcu 1996 to jakim cudem szedł on do 1997???
takim że narobili go więcej i starczyło na wkładanie go jeszcze przez rok :D
ale tego silnika nie kładli do budy E-39 kurcze ludzie znacie kogoś kto coś takiego ma lub jeździ jest coś takiego na allegro, mobile lub autoscoucie??
Instrukcje tez się mylą a do tego to nie jest materiał BMW tylko ZF czy ZF to jakaś wyrocznia tego co produkowano w BMW??
Sorki kolego, zapomniałem że w mojej e38 jest skrzynia zf5hp24, być może że w 5hp30 jest właśnie zwykła chłodnica olej powietrze, bo u mnie jest olej woda. Ale mimo wszystko to i tak najmniejszy problem.Cytat:
Zamieszczone przez jacentos
Powiedz chociaż powód tego swapa, bo w końcu obie skrzynie są konstrukcyjnie identyczne. Chyba że zależy Ci na regulowanym sprzęgle i miękkim działaniu, albo dołożeniu steptronica:D Swoją drogą steptronic w e32 to niegłupi pomysł;p
Zdechł wsteczny, zaczęła wyć, huczeć, szarpać, przechodzić w awaryjny i rozłączać całkowicie napęd.Cytat:
Zamieszczone przez Rafciu
Koszt remontu od 3 do 6k PLN. Sam demontaż i sprawdzenie co się właściwie w niej popsuło 800zł. Skrzynie używane chodzą po 1,5-1,7k PLN. Chcę taka kupić i dać mechanikowi by ten na stole sprawdził jej stan, zalał całą pojemność nowym olejem, filtry etc.
Chciałem wziąć skrzynkę z E38 (5hp30 z M60B40) ale niestety nikt prócz handlarzy nie potrafi powiedzieć czy taka operacja się uda. Handlarzom nie ufam bo boje się że chcą tylko wcisnąć mi towar. (np. ten: http://allegro.pl/item1163440243_skr...ancja_m60.html)
Jutro jadę oglądać skrzynię z E34, jest jeszcze w aucie więc mogę się przejechać i wstępnie ocenić jej stan. Może to nie głupie wyjście by szukać E34, auto waży ze 200kg mniej od E32, może nie będzie za bardzo sfatygowana.
Przy okazji -> http://forum.7er.pl/asb-serwis-szuka...963.htm#207654
Na forum BMW Klub Polska, wyczytałem że "czarna" od "zielonej" różni się konwerterem czego nie potwierdza katalog ZF - w obu przypadkach, przynajmniej E32 i E38, zamontowano te same konwertery T26. Ponoć ten od "czarnej" (zalewany olejem Shell) przekazuje moment bezstopniowo a od "zielonej" (zalewany olejem Esso) stopniowo. Tak się akurat składa że posiadam konwerter po regeneracji od "zielonej" z E38. I czym do diabła różni się "zielona" od "czarnej"? Skoro nie ma różnic w sterowaniu ani w "mechanice". Ktoś może wie coś więcej w tym temacie?
Ja miałem 5hp18 z zieloną i czarną tabliczką - konwertery różniły się z ilością śrub do mocowania - 3 vs 4 - czy czymś więcej - nie mam pojęcia.
No i w tej skrzyni mnie to nie dziwi bo było ich 5 rodzajów (3 "czarne" i 2 "zielone") i każda z nich miała inny konwerter. Nie znam dokładnych różnic w budowie ale było ich 5 rodzajów, do każdej skrzyni inny.Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
W tej skrzyni między "czarną" a "zieloną" występowały drobne różnice w konstrukcji wewnętrznej. Przy 5hp30 od E32 i E38 nie mogę znaleźć żadnej. Tak samo między "czarną" a "zieloną".
Produkcja M60 skonczyla sie duzo wczesniej i wlasnie w 96r wyjechalo ostatnie auto z M60 potem tylko M62, dane z tej tabelki zostawiaja wiele do zyczenia...Cytat:
Zamieszczone przez jarek88
W E39 nigdy nie bylo silnikow M60 od poczatku produkcji montowali M62, takze Zdzira850 ma racje