Zawsze chciałem kupić sobie takie cudo, ale 3.6 tez coś tam jedzie i za bardzo się nic nie psuje.
Wersja do druku
Zawsze chciałem kupić sobie takie cudo, ale 3.6 tez coś tam jedzie i za bardzo się nic nie psuje.
Sprawdzilem w ETK, fakt te pompy cisnieniowe kosztuja prawie 3000 eur sztuka, nie do uwierzenia - sądziłem że max 1500 PLN takie coś może kosztować i wymienie zaraz po zakupie. Jak to padnie w trasie 2000km od domu, to zaplacimy za naprawe równowartość E46 w niezłym stanie. Masakra.
Nie brzmi to optymistycznie. A taki fajny silnik.
Czytam i oczom nie wierzę 8/ Flagowy model ze stajni i takie niechlujstwo :faint: Ktoś musiał grubo zawalić zapewne już w fazie projektowania, nie wiem co i komu bym zrobił, gdybym kupił za furmankę pieniędzy takiego bubla :mad:
wiesz co mój znajomy użytkuje e65 individual w longu na codzień, ile razy się z nimm spotykam auto zawsze sprawne jest. Nigdy od niego nie słyszałem złego słowa o tym aucie. Nic nie mówił o pompach ani o niczym innym. Także tyle. A spalanie też jakieś tragiczne tam nie jest... u mnie w mieście jest podobne a mam mniejszy silnik...
Cytat:
Zamieszczone przez kolonkos
Piszesz o 760i lub 760li ? Jakos nie do konca rozumiem czego dotyczy Twoja odpowiedz.
Może kolega myśli że w E65 jest tylko jeden silnik ;D
A wracając do tematu 760 to czy są użytkownicy tych aut którzy mają egzemplarz wolny od wad? Sebek co piszą na 7er.com?
Osobiscie 7er.com tylko z translatorem ogarniam. Ale mam porównanie bo bimmerfest (usa), gdzie problemy na codzień są z 745i i ludzie robią już profilaktycznie remonty i wymiane rurki, żeby jeździc spokojnie. 760i jest ogólnie mało, nawet w USA, poza tym jak ktoś ma w tym aucie problem, to najczęściej nie ma czasu pisać na forum bo ma biznes na głowie.Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Tak że łatwo się nie dowiemy. Serwisy same nie wiedzą z czym te auta sie je, bo jest ich po prostu mało.
Jestem ciekaw jaka jest suma wyprodukowanych 760i oraz 760Li.
Mi udało się znaleźć jak na razie tylko procentowy udział światowego rynku w zakupie V12 w przedziale lat 2002-2008. klickCytat:
Zamieszczone przez Supermen
Aż nie chce mi się wierzyć, że Chiny razem z USA prowadzą przed Niemcami :shock:
Ogolnie jest wiecej tematow w ktorych opisywane sa problemy.Cytat:
A wracając do tematu 760 to czy są użytkownicy tych aut którzy mają egzemplarz wolny od wad? Sebek co piszą na 7er.com?
O czym nie wspomnialem wyzej to fakt ze najczesciej dochodzi do wypalenia gniazd zaworow.
Jest to jak najbardziej mozliwe przy problemach z elektronika wtrysku oraz awariami pomp wysokocisnieniowych - bo przyczyna moze byc za uboga mieszanka.
Sebek