Tak ,będziesz lżejszy o dwie stówki ,i po jakimś czasie będziesz kombinował jeszcze raz z licznikiem :)Cytat:
Zamieszczone przez DoDominik
Wersja do druku
Tak ,będziesz lżejszy o dwie stówki ,i po jakimś czasie będziesz kombinował jeszcze raz z licznikiem :)Cytat:
Aha :D
To ja bym sobie tak do 100tyś cofną :P
Tylko jeszcze pyt czy to w każdym liczniku się dzieje ? bo jak nie to bym musiał kupić jakiś co ma troszkę ponad 300tyś.
Dzięki wielkie za wszelkie info ;) ;) ;)
Najlepiej zostaw tak jak jest,możesz jeździć i jeździć a zegar nigdy nie pokaże 300 tyś km :P
Odkopałem stary temat żeby nie robić śmietnika ;)
A więc czy ma ktoś instrukcje albo by mógłby mnie dokładnie poinformować gdzie dokładnie są te bateryjki w liczniku i jak je wyciągnąć żeby całkowicie zresetować licznik ?
I czy nie będzie jakiś skutków ubocznych takiego resetu?
to zależy który licznik masz ,ale pewnikiem z kością pamięci,kondensatorki odpowiadają za prawidłową pracę zegarów a nie licznika ,kość pamięci jest we wtyczceCytat:
http://bmwe32.masscom.net/johan/dash...dash_caps.html
Nie ma bateryjek i nie ma takiej możliwości.Cytat:
Zmiana kondensatorów nie ma nic do tego. Potrzba ci zmiany kości pamięci, co oznacza że musiałbyś znaleźć auto z zegarami tego samego typu co twoje i licznikiem który jeszcze się nie zatrzymał i założyć to do swojego auta.
Wszystko w tym temacie zostało już powiedziane.
Rodzaje zegarów w e32 masz opisane w moim temacie poniżej:
http://forum.7er.pl/-elektronika-sta...lem-vt8535.htm
Moje byle M5 z 88r mialo niestety podobny problem... Jak dobrze poszukam to moze jeszcze znajde takie kostki :) Z przebiegiem mniejszym jak 299960 mialem chyba ze 3 sztuki ;)
I tu sie nie zgodze, wystarczy wsadzić nowszy licznik z kością pamięci w liczniku i wszystko będzie okey, wsadzenie starszego licznika bez wymiany kości spowoduje że przebieg wyskoczy i tak 299960Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Możesz sie zgadzać lub nie, ale pisz KONKRETNIE i tylko po DOKŁADNYM PRZECZYTANIU powyższego tematu z linka powyżej.Cytat:
Zamieszczone przez pocisk7
Doradzasz podmiane zegarów na nowsze z wymienialną kością pamieci w obudowie w miejsce tych z kością pamięci w kostce - bez jej wymiany?
Bzdura.
W temacie powyżej jest opisane co do czego pasuje i co można podmieniać, a co nie jest kompatybilne.
Puki co uwaga której się dopuściłeś nie wnosi do tematu zupełnie nic. Nikomu też się nie bedzie chciało domyślać co rozumiesz pod pojeciem "stare" czy "nowe".
W wątku do którego jest link jest podane wszystko, łącznie z przypisaniem typów zegarów do dat produkcji i kości pamięci które w nich występują. Większość rozwiazań była sprawdzana w praktyce, także odrób zadanie domowe przed następną wypowiedzią tego rodzaju.
Doradzasz podmiane zegarów na nowsze z wymienialną kością pamieci w obudowie w miejsce tych z kością pamięci w kostce - bez jej wymiany?
Bzdura.
To nie jest bzdura posiadam e32 1989 z kością pamięci w kostce, licznik doliczył do 299960
wymieniłem na licznik z 1991r czyli z kością pamieci w liczniku,i wszystko jest okey, kilometry oczywiście pozostały z nowego licznika, wczoraj podmieniałem 5 licznkiów, 4 z kością pamieci w liczniku i wszystkie działały tak jak powinno być, podłaczyłem jeden starszy czyli w kośc pamieci w kostce no i oczywiste jest przebieg wyskoczył taki jaki miałem wczesniej czyli 299960, bo odczytał przebieg z mojej kości w kostce. Więc dlaczego uważasz że to co napisałem jest bzdurą, nie wątpie że we wszystkich przypadkach tam może być, ale podłaczenie pięciu liczników daje mi stwierdzenie że to nie jest bzdura!!!
W wątku do którego jest link jest podane wszystko, łącznie z przypisaniem typów zegarów do dat produkcji i kości pamięci które w nich występują. Większość rozwiazań była sprawdzana w praktyce, także odrób zadanie domowe przed następną wypowiedzią tego rodzaju.[/quote]
Gratulacje podmieniając zegary do 730 z 750 nie dziwie się że miałeś problemy z prawidłowym ich działaniem.