U mnie te sposób nie działa :(Cytat:
Zamieszczone przez przemo9999
Wersja do druku
U mnie te sposób nie działa :(Cytat:
Jarek971 - czy problem wiąż istnieje ??
U szajboosa wystarczyło 10 wyłączeń i włączeń zapłonu. Później kontrolka sama zgasła ;)Cytat:
u mnie z tyłu jak zmieniałem klocki, wystarczyło na chwilke aku odpiac i podłączyć - odrazu bład znikł :)
Problem dalej aktualny.Przód robiłem w styczniu.Aku odpinałem i też nie pomogło.Posprawdzam kabelki.
jeśli jesteś pewny ze czujniki są OK, wówczas sprawdź przewody przy przejściu pod nadkola. Tam czasem zdarzało się ze się ułamywały przewody wewnątrz izolacji. Trzeba nieco wyczucia zeby znaleść taką usterkę :)
Kolego.. hmm sprawdz tak jak pisze Sylwek,Cytat:
Zamieszczone przez Jarek971
natomiast jak nie bedzie poprawy spróbuj rozciąć Izolacje na kablu i będziesz miał dwa przewody, zmostkuj je ze sobą i jeżeli błąd zniknie znasz przyczyne - uwalony czujnik
Jeżeli nie zniknie polótuj te dwa przewody tak jak były, zailozuj i szukaj innej usterki.. Moim zdaniem czujnik jest zepsuty
Tym sposobem wykluczysz czy czujnik jest zepsuty
pomysł dobry, z tym ze może nie tnij przewodów :/ Po zdjęciu wtyczki widać z boku piny, a konkretnie miejsca gdzie się wciska żeby przewody wyjąć z wtyczki. Osobiście nie jestem zwolennikiem cięcia przewodów które maja nielekko. Sól i woda to niemal codzienność :)
Zmostkuj tak jak bialydaro pisze albo sprawdź miernikiem czujnik "na zwarcie"
Mało tego... te przewody (nie wiem jak w przedlifcie) są wolframowe! I można zapomnieć o lutowaniu :( podobno są środki które sprawiają, że cyna się ich trzyma ale ja w mojej apteczce małego elektronika nie znalazłem nic co by sprawiło, że cyna się przyklei do kabli :/
Ja mam przedliftowe 7er, i z tyłu tak sprawdzałem :)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
PS. nie trzeba lutować to testów, założyc koszulke termokurczliwą, skręcić dobrze przewody ze sobą - zgrzać i nawet lutować nie trzeba :) Pozdro!