-
Ostatnio przekładaliśmy u szajboosa cały szyber, żeby nie bawić się z jego rozbiórką(zmiana sufitu na czarny) i właśnie z takim czymś się spotkałem.
Jeden silnik był z przedliftu(auto 97 rok), a szajboos ma polifta(2001). Na szczęście silniki pasowały plug&play.
Różnica była taka, że w tej z 97 roku były 2 wtyczki w silniczku(jedna to zasilanie z wiązki, a druga to krótki fragment do przycisku), a u szajboosa jest tylko jedna wtyczka, w której są oba te elementy połączone.
-
A no to się sprawa wyjaśniła. Ja zmieniałem przedliftowy na przedliftowy, stąd pewnie brak komplikacji. ;)
-
dzięki chłopaki za dokładne info !!! po weekendzie będę się brał za wymianę. Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!
-
Pytanie do SylwekK
też mam TDSika jak ty ale nie w tym rzecz , zauważyłem przy dokodowaniu wyposażenia jest różnica w szyberdachu zwykłym a szkalnym
co zmienia przekodowanie ?
-
p3xeon, dobre pytanie. Ja osobiście nie znalazłem różnic w działaniu po zmianie z blachy na szybę. Oczywiście dla porządku "glassdach" został zakodowany. Może to kodowanie zmienia interpretację stanu jakiś czujników, bo na samo działanie urządzenia nie ma wpływu.