jak mogę coś doradzić to kup byle myjkę byle niemiecką :D
Wersja do druku
jak mogę coś doradzić to kup byle myjkę byle niemiecką :D
Ja mam K 5.70 MD - ale nie polecam bo jest za wielka i nieporęczna.
Kuzyn ma K 2.38 jest rewelacyjna - robi to samo co moja, a jest lżejsza i mniejsza. A różnica w cenie - moja kosztowała chyba 1tyś, a jego ok 500... Jedyna przewaga mojej, to że ma więcej przedłużek.
Jak będziesz kupował to zwróć uwagę, żeby kupić w kompletem dysz - turbo oraz płaska z regulacją mocy .
Xsilver ta K5 musisz miec chyba zepsuta- sprawna K5 ma takie cisnienie ze pistolet z reki wyrywa a K2 / K1 nadaje sie ewentualnie do zwilzania auta :]Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Supermen jak chcesz cos porzadnego to wez jakas K4 lub K5- do dobrego amatorskiego mycia super.
Obie myjki są prawie nowe (moja nie wiem czy przepracowała z godzinę).
Różnica oczywiście jest - moja np. potrafi odrywać lakier jak ktoś ma źle pomalowany samochód (ale to chyba raczej wada :roll: ) - ale po zimie myłem w moim e32 podwozie tą K2 i nie zauważyłem braków w mocy. Dlatego ją polecam - moc wystarczająca do normalnego użytkowania, jest mała, poręczna. Do mycia samochodu raczej nie potrzeba ciśnienia odrywającego szpachlę ;)
Ps - Chociaż teraz przeglądam zdjęcia i jest jeszcze kilka myjek wyglądających bardzo podobnie - więc mogłem pomylić model :faint: Ale jest to na pewno seria 2 albo 3. Na pewno kosztowała ok 500zł (w normalnym sklepie) i jest podobna do tego modelu który podałem - więc parametry będą te same.
Ja mam K 2.94 MD
Jest naprawdę poręczna i mocy wystarcza , cena jest ok .
Wadą jest 6m węża to jest trochę za mało, na umycie całego auta bez ciągania myjki.
I jeszcze jedno lanca obrotowa naprawdę daje radę z np. tarasem czy podjazdem .I to bez żadnych środków .
I do rzucę coś od siebie na temat szamponów. Używałem różne marki, no i jakoś to było , ale kiedyś nabyłem org. BMW jest naprawdę extra. Myjesz auto , spłukujesz i autko się świeci nie ma zacieków , no i niesamowita wydajność. Polecam spróbować ,