http://www.e34.de/vin/ wpisz ostatnich 7 znakow z VINU i bedziesz wiedzial
Wersja do druku
http://www.e34.de/vin/ wpisz ostatnich 7 znakow z VINU i bedziesz wiedzial
Na dzien dobry do swieżej skrzyni leje sie okolo 11 litrow ,pozniej przy wymianie okolo 8 powinno wejsc.
ten kabelek co sie przykreca do silnika to masa
wiec ja bym najpierw poszedl po najnizszej lini oporu i sprawdzil wszystkie bezpieczniki bo cos napewno wysadziles...
moze ktos wie czy jest jakis odpowiedzialny za sterowanie skrzyni bezpiecznik ?. czy jest mozliwe zeby w skrzyni sie cos spalilo przez zwarcie?jeszcze jedno :gdzie znajde kompa sterowania skrzynia?pozdrawiam.
Witam.W koncu znalazlem komputer od skrzyni.Byl w skrzynce gdzie sa umieszczone bezpieczniki z przodu.WYMIENILEM KOMPA,odpalilem auto,znikl juz blad getrebenotprr..ale ku mojemu zdziwieniu w ogole nie moglem przerzucic na R N D.niewiem, moze trzeba podlaczyc do kompa i tam cos poprzestawiac?.Druga sprawa: znalazlem w skrzynce z bezpiecznikami obok kompa od skrzyni,wielki bezpiecznik 50A Przepalony,od czego on moze BYC?Wkladalem w jego miejsce 40A.ale nie zauwarzylem zadnych zmian! JEZELI WIE KTOS COS NA TEN TEMAT;PROSZE O WYPOWIEDZ :papa:
-------------
To bezpiecznik od wiatraka klimatyzacji... nie ma nic wspolnego ze skrzynia biegow.Cytat:
Zamieszczone przez AREK 735
Cos mi sie wydaje ze jednak zle zalozyles konwerter albo zepsuta skrzynie kupiles...
witam.Skrzynia chodzila calkiem dobrze,czasami potrafila szarpnac,mozliwe ze szarpniecia byly spowodowane zalaniem zlego oleju (DEXTROT II ,firmy motul).W tryb awaryjny wszedl jak juz pisalem gdy wyciagnelem fajke ze swiecy i zrobilem spiecie.Bylem na kompie,to wykazalo ze to sensor temperatury oleju,i Magnetventil 3.To nic, rozbiore stara skrzynie i zobacze jak ta elektryka wyglada,bo rozumiem ze sensor jest w skrzyni.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
------
Dzisiaj przelozylem ze starej skrzyni cala elektryke,zeby wyeliminowac jej uszkodzenie!NIESTETY TEZ nie udalo sie,dalej to samo.sprawdzalem wszystkie bezpieczniki,nawet kilka razy,olej w skrzyni ok,przekladalem komputer,akumulator tez,co jeszcze po zwarciu moglbym sprawdzic?CO MOGLO SIE SPALIC?.Moze jest jakis przekaznik?JESTEM ZA GRANICA I NIEMAM ZABARDZO KOGO SIE PORADZIC.moze ktos mnie choc troche naprowadzi w dobrym kierunku!:POZDRAWIAM
NIEdawno odebralem auto z serwisu bmw,oczywiscie wiele sie niedowiedzialem.prawdopodobnie padl komp skrzyni,w niemczech niemam juz pomyslow aby naprawic auto,dlatego mam pytanie?czy zna ktos jakiegos dobrego fachowca OD skrzyn w okolicach BIALEGOSTOKU?!pozdrariam.
I jeszcze jedno pytanie;jakie moga byc objawy gdy wandler jest zle zalozony??.
Auto przejedzie kilka metrow i potem staje (w miedzyczasie wandler mieli bolce pompy oleju) i w efekcie koncowym zero przekazania mocy na kola = skrzynia do wymiany lub remontuCytat:
Jak powyzej napisano, ale fakt faktem, że ciężko założyć źle. Jeśli ktoś źle założył, to na 100% ściskał skrzynię do silnika śrubami, bo ręcznie nie szło :evil:Cytat:
Objaw - Boss opisał