Moje elektrozawory też reinkarnacje zaliczyły i śmigają. Nie pytaj jak, bo temat wałkowany wielokrotnie - użyj funkcji "Szukaj". Dodam tylko, że dla przeciętnego "ryjka" garażowego to nic trudnego . :D
Wersja do druku
Moje elektrozawory też reinkarnacje zaliczyły i śmigają. Nie pytaj jak, bo temat wałkowany wielokrotnie - użyj funkcji "Szukaj". Dodam tylko, że dla przeciętnego "ryjka" garażowego to nic trudnego . :D
no wiec idac za Twoja propozycja dokonalem demontażu starych ( poprzednich moich elektrozaworów) i nie jest to skomplikowane
dla nie wtajemniczonych do naprawy potrzebny jest wkrętak typu torx na moim napisane oznaczenie t-9. psiukacz (odrdzewiacz) wd-40 do odrdzewienia 10 wkretow.
odkrecamy wkrety, nastepnie wyciagamy elektorozawory rozbieramy na ente czesci (duzo nie ma) i do wanny ultradzwiekowej wrzucamy i sa jak nowe zobaczymy jutro jak beda dzialay
operacja trwala lacznie z kompiela w wannie ultradzwiekowej okolo 1 godziny (schodzi sie na pordzewiale wkrety :P
Hyhy prosta sprawa co:-) Tam za bardzo nie ma co się popsuć, wyrabiają się sprężynki u mnie jedna pękła ( takie podobne do tych co są w długopisach tylko że mocniejsze ) ale udało mi się dostać taką w sklepie ze sprężynami i sprytny sposobem wsadziłem ją na miejsce :-) Trochę było kombinacji ale się udało.Cytat:
Zamieszczone przez mik231
proste proste ja mialem tylko problem z wkretami bo sie dwa ułamały wiec troche bylo zabawy z usunieciem resztek ale sie udalo :)
Na kompie elektrozawory nie wyszły.Mechanik powiedział,że niekoniecznie to one.
Dziś konkretne oględziny z mojej strony i jest tak:
Daje 16st i nawiew max:
nawie na szybę-leci ciepłe powietrze od str kierowcy
Nawiew na nogi-leci ciepłe od str kierowcy
Auto-u góry zimne na nogi ciepłe i na tył u pasażera ciepłe.
w lecie będzie maskara:(
Coś w tym może być bo z reguły jak siadają zawory to przede wszystkim leci gorące na szybę.
Zadanie zaworów jest proste zamykanie lub otwieranie drogi dla gorącego płynu do nagrzewnicy. Skoro mimo zamknięcia zaworów leci gorące powietrze z nawiewów to znaczy, że zawór się nie domyka.
Radziłbym sprawdzić po całej operacji i skręceniu czy chodzą na "sucho" czy jak kto woli "pukają", bo inaczej cała zabawa na marne. :D Dodam, że można to zaobserwować wzrokowo. :P