Z doświadczenia: jeśli będzie to czujnik wału korbowego to czy ciepły czy zimny silnik to pali tak samo ciężko.
Chcieliby :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez hatecraft
Wersja do druku
Z doświadczenia: jeśli będzie to czujnik wału korbowego to czy ciepły czy zimny silnik to pali tak samo ciężko.
Chcieliby :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez hatecraft
Acz nie zawsze...Cytat:
Zamieszczone przez MariuszE38
No racja sylwek7 czasem zdarza się, że odpali pięknie i jeśli czujnik wału jest uszkodzony, to chyba wtedy już reguł nie ma ;)Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Mam ten sam problem a na kompie nic nie pokazuje. Czy moze to byc czujnik temperatury??
Przy dlugim kreceniu na cieplym silniku smierdzi denzyna.
Też miałem ten problem, ale mój czujnik położenia wału jest z przodu silnika obok koła pasowego wału i to on był u mnie walnięty. Ciekawi mnie ten czujnik co pokazuje sylwek7 przy skrzyni biegów, u mnie jego nie ma chociaż sruba mocowania jest i podkładka też więc nie wiem czy miałem czy nie, ale auto śmiga ok.
kojaker - juz odpowiadam :)
Ten czujnik co pokazałem przy skrzyni był montowany w silnikach M62.
To co opisujesz jest w silnikach M60 czyli czujnik przy kole pasowym z kablem idącym do góry 3-pinowym
Naturalne jest to, że jak masz czujnik z przodu to że nie będzie go z tyłu :)
no i wszystko jasne sylwek7 :) ciekawe jakbym go podłaczył tam koło skrzyni czy będzie działał bo miejscówka na niego tam jest, pytam tak z ciekawości bo nie mam zamiaru sprawdzać:)
Nie - nie zadziała. Choćby dlatego że nie ma koła fonicznego na kole zamachowym przed `96 a i rozwiązanie czujnika jest inne ;)Cytat:
Zamieszczone przez kojaker
Swoja drogą w M60 uwaga na czujnik położenia wału. Jak padnie od starości i gorąca to nic go nie uratuje! Nie odpali się wozu! Przerabiane :)
Wiąże się z tym spora moja przygoda ale to nie jest temat na wspomnienia. Dziś się z tego śmieję, ale nie życzę nikomu.
Warto wymienić zawczasu
no ja tak miałem, kupiłem e38 no i 3 dni jak mi auto zaczęło gasnąć pojechałem do mechanika, ale kazali przyjechać później no to ja do auta i sobie mogłem tylko pokręcic rozrusznikiem :) chłopaki skasowali mnie za czujnik 300zł, ponoć orginał tyle kosztuje ?
oryginał 2,5 roku temu 330 PLN dziś ponad 400.