Czujniki ruchu masz w suficie, tak jak napisał Greg. W bagażniku po lewej stronie jest czujnik przechyłu a syrena jest w tylnym prawym zakolu.
Wersja do druku
Czujniki ruchu masz w suficie, tak jak napisał Greg. W bagażniku po lewej stronie jest czujnik przechyłu a syrena jest w tylnym prawym zakolu.
No ok ale co z alarmami w autach bez skrzynek w suficie? dokładane?
Jesli nie ma czujek ruchu w aucie, to co to za alarm fabryczny. Syreny w poczatkowych modelach bywaly e38, pozniej juz nie. To co sie zakoduje/doprogramuje w pozniejszym czasie to inna sprawa. Jesli nie ma alarmu w zamowieniu auta, to alarmu nie ma. A alarm fabryczny ma czujki na podsofitce.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
koledzy a możliwe jest alarm bez czujnika przechyłu? mam fabryczny alarm a w bagażu mam tylko zmieniarkę, wzmacniacz, centralkę gsm!?
mogewszystko, mozliwe
Powiedzcie mi ja nie mam alarmu po vinie, nie mam tej skrzyneczki w podsufitce a jak zamykam auto to dioda na desce i się zaświeca i po chwili gaśnie, po co to jest?
Nie ma znaczenia, ze nie masz alarmu, dioda i tak zaswieca sie, a u mnie nawet mruga po zamknieciu.
... bo masz włączone DWA ;)Cytat:
Zamieszczone przez Greg38
:cool: ;D
Pozwolę sobie odświeżyć... Mam skrzyneczkę w podsufitówce. Co to sprawdzenia kodu 302 niewiem gdzie mogę to sprawdzić po vin'ie. Wiem, wiem było na forum, ale to tak to już jest nigdy nie można znaleść gdy jest potrzebne. Gdy "bujam" samochodem alarm nawet nie piśnie. Dopiero jak kobieta nie zauważyła mojego auta i przy... uderzyła zadziałał. Może ktoś wrzucić w wolnej chwili zdjęcie jak wygląda ten czujnik przechyłu?