z tym efektem, że jak spadaja obroty to zapala się cisnienie oleju to bym zajrzał do obudwy filtra czy Ci nie zdycha ten zaworek co mi siadł od ciśnienia na wolnych obrotach
Wersja do druku
z tym efektem, że jak spadaja obroty to zapala się cisnienie oleju to bym zajrzał do obudwy filtra czy Ci nie zdycha ten zaworek co mi siadł od ciśnienia na wolnych obrotach
W puszcze tam nic nie ma dwa kanaliki tylko :) nie według mnie jest okej silnik prawie zgasł to normalne że ta kontrolka się pojawiła za drugim razem mniej opadł i się już nie zaświeciła, podczas jazdy czy na postoju albo po zapaleniu nigdy mi się ta kontrolka nie pali Więc tym się nie niepokoje :)
Wkładałem tam filterki wysyłałem olej i widziałem tylko dwa kanaliki chyba że to jest pod obudową albo coś chodzi może o element 10?
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...oleju/vDB92316
To jest chyba ten elemnt, wygląda na zawór grzybkowy, ale niech ktoś się jeszcze wypowie :)
powitac mam do ciebie pytanko ManiacDrifting jakie masz spalanie miasto i traska nie szalejac zbytnio:D i czy masz podtlenek-LPG:rolleyes: bo nachodzi mnie cus tak na takiego longa e32 z silnikownia M30B35 ale koles pisze ze miasto lpg-ku 15-17 traska tegoż samego paliwa 12-14 cos mi sie wierzyć nie chce :disagree:
widząc na filmiku czy zdjęciach widać że gazu nie ma, Ta jak na 735 pali sporo ale to pewnie dlatego że jeszcze wszystko nie jest dopięte na ostatni guzik i to spalanie się zmniejszy, napisze tu mój raport spalania
po mieście tak normalnie poprostu jadąc nie muląc nie szalejąc ok. 20 litrów w tę ilość wliczone jest spontaniczne i chwilowe dawanie do kickdowna kiedy widoczna jest grupka ludzi, lub fani chcący uszłyszeć jak to chodzi bo są i tacy co odrazu się odwracają zaciekawieni dźwiękiem najdzeżdżającego samochodu i pokazują żeby dać gazu, wliczam w to też dziewczyny żeby się obudziły idąc zaspane. Obserwuje też młodzież z gimbusa zaciekawioną 735 ale o tym kiedy idziej. Po mieście zszedłem do 16 ale stwierdziłem że jak mam jeździć jak bym miał coś nie tak z samochodem a i tak spalać aż 16 to lepiej wsiąść na moto którym będę jechać szybciej i dynamiczniej a spali tylko 9l.
Trasa rzadko jeżdżę w trasy ale zrobiłem kilka fajnych dystansów gdzie można było docisnąć średnio 140km/h miejscami do 220 spalanie 17l a tak do 100km/h nawet i 12.
Istotnie na dobrej sekwencji jednak według mnie to trochę nie samochód na gaz i pozatym ładnego modelu szkoda To jest to samochód bardzo oszczędny sam bym gazu nie założył.
Ale kupując moje pierwsze E32 sekwencja była i w sumie się ciesze bo bardzo dużo się najeździłem i rzeczywiście przy naprawdę normalnej jeździe w mieście spali 17 litrów x 2,50zł licze nie wiem ile dokładnie kosztuje teraz gaz to za 50 zł gazu pamiętam wychodziło mi koło 120km więc rewelacyjnie dla porównania teraz mam ibize 60 konną bez gazu i po mieście wciąga 8l beny... x 5,56 i wychodzi więcej niż E32 211koni w gazie!!!! ale w porównaniu gdybym miał jeździć tą a i tak bym nie jeździł cały rok i na codzień nawet jak bym miał pieniądze to wychodzi mega oszczędnie ta ibiza 8l vs 20l robi sporą różnice.
W trasie spali 14 gazu i to by było na tyle. Nie ganie i nie chwale choć ja wbrew problemom kolegów z gazem prawie nie miałem kłopotów. Trzeba się liczyć że są + ale i - .
A co do zaworka od oleju to nawet nie wiedziałem że to istnieje z olejem nie ma żartów i napewno sprawdzę stan tłoczka jeśli co kolwiek wzbudzi mój niepokój niezwłocznie go wymienie. Choć ja uznaje że jest ok to lepiej chuchać na zimne i lepiej zapobiegać niż później leczyć :P ale sądze że to nawet jak się uszkodzi nie jest niebezpieczne. Czujnik w głowicy mam nowy, działa i nigdy na wolnych czy podczas pracy kontrolka się nie zapaliła, a jak silnik zszedł prawie na 0 obr to normalne że i pompa stanęła oleju i brakło chwilowo ciśnienia.
heheh tego nie ma jak wymienic przynajmniej w M60 trzeba kupic nowa obudowe za skromne 900 złociszy lub używke hehehe
hmm ale spalanie to masz wyjebiste 12 litrów w trasie do 100kmh o w morde moja pali wtey analogicznie 9-10
Mi i tak się wydaje że te 12l/ 100 jadąc do 100km/h to trochę za dużo.W sumie zależy jeszcze na którym biegu:D
Za duże te spalanie, jednak dwa gary mniej niż V8, i powinno chociaż o te dwa litry mniej spalić :P
Pali tyle co moja V12 :P