-
Wie ktoś jak zamontować elektryczną rolete? Chodzi głównie o montaż do tylnej półki bo w rolecie mam 3 wystające śruby, w blasze pod półką są 3 otwory zaslepione, wyjąłem zaślepki i śruby wchodzą na swoje miejsce ale nie ma dostępu od spodu z bagażnika żeby założyć nakrętki, jak to zrobić? Roleta polift samochód przedlift a z tego co wyczytałem różnica jest tylko taka że sterowanie w polifcie jest w panelu a w przedlifcie oddzielnie więc to nie problem tylko nie wiem jak ją przykręcić...
-
No to 2 szybkie :)
1 czy idrive (w sensie samo pokrętło) jest takie samo we wszystkich BMW - czyli czy załóżmy od F25 X3 X4 F15 X5 F16 X6 podejdzie do F02 na zasadzie wyjmę swoje włożę inne?
2 jaki rozmiar maja nerki w F01 - chodzi mi o rozmiar wewnętrzny - czy ma to być 390 mm szerokie na 220 mm wysokie?
-
Witam
Pacjent E38 750i temat przekładnia kierownicza.
Dwa pytania do kogoś kto tam zabrnął:
1-czy da sie z zewnatrz, bez wyciagania przekladni wymienić uszczelniacz na wałku z wieloklinem? Ten który łaczy sie z kolumna kierownicy?
2-czy da się wyciągnąc przekladnie bez zdejmowania sanek?
Swoja drogą napisze tylko że w tamtym roku przy odbudowie auta, przekladnia byla regenerowana na ulicy słomianej w Warszawie.Koszt ok.800zł przejechala 4000 km i sie polalo tak ze wciagu kwadransu wyleciał caly płyn. Sami ocencie czy godni polecenia.
-
Wie ktoś co trzeba wymienić jeśli lewarek zmiany biegów ma luz na wbitym biegu? Mowa oczywiście o manualu.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
miro
Czyli wystarczy jeden element czy cały zestaw jak z drugiego linku?
Jak wygląda wymiana? Trzeba ściągać skrzynie czy jest to do zrobienia "od środka" czyli zdjąć mieszek i wszystko wokół lewarka?
-
Zadzwoń do tego gościa czy ten cały zestaw pasuje też do e38. Ja myślę ,że tak skoro pasuje do e39. Lepiej wymienić cały zestaw ale główym winowajcą przede wszystkim jest ta tulejka teflonowa. Co do wymiany to Ci dokładnie nie powiem ale z tego co pamiętam bez kanału się nie obejdzie a przy całym zestawie na pewno musisz być pod autem.
-
Ok ogarnę to, dzięki wielkie za pomoc!
-
Panowie. Silnik m62 3.5. Jaki powinny być odczyt vanosa w inpa ? Na biegu jałowym, czy dodaje gazu czy nie mam 0.
-
Dla porządku: M62TU ma VANOS, a M62 nie ma.
Chodzi o analog values 3 w INPA, Camshaft position? Powinno się zawsze trochę ruszać, a po dodaniu gazu skoczy trochę i spadnie.