Jak ktoś nie liczy kasy to proszę : http://www.car-connect.pl/pl/aktywac...unkcji-e6x-e7x
Wersja do druku
Jak ktoś nie liczy kasy to proszę : http://www.car-connect.pl/pl/aktywac...unkcji-e6x-e7x
Obsługę plików fsw_psw.man ? chyba mam bo inne moduły się kodują, ale jeszcze sprawdzę.
Profil EXPERTMODUS
Przy innych Expert się nie łączy.
Sprawdzę jutro i dam znać.
Próbuję ogarnąć światła do jazdy dziennej (długie na 40%) - ale według poprzednich postów w moim module nie występuje np. DRL_V_GEDIMMT czy DRL_WERT_DIMMUNG
Jest natomiast VERHALTEN_DRL_TFL_33 z opcjami
Ale chyba dlatego, że mój ekspert nie koduje modułu wydaje mi się, że dlatego nie mogę tego ogarnąć.
LM2 ma nieco inne opcje dla świateł dziennych niż starszy moduł o których wszędzie mowa.
VERHALTEN_DRL_TFL_33 ustaw na drl_h
PWM_FL_FKT_DRL_33 ustaw na wert_03
Aaaaaa tu cię mam możliwe że wprowadzanie mich zmian powoduje, że moduł ich nie przyjmuje. Jutro próba ..... a może jeszcze dzisiaj.
Aaaaaa tu cię mam możliwe że wprowadzanie mich zmian powoduje, że moduł ich nie przyjmuje. Jutro próba ..... a może jeszcze dzisiaj.
...... nic z tego. Nie wiem co się dzieje. EXPERT odczytuje wszystkie moduły - pobiera pliki .TRC , ale po wykonaniu zmiany w pliku .MAN nie dokonuje zmian w module.
Nie wiem czy to wina NCSEXPRT czy ja coś źle robię, ale komunikat jest prawidłowy - kodowanie wykonane, a zmian niema. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. Starsze modele Bmw koduję bez problemu, ale jest to starszy EXPERT.
Tutaj mam INPE 2.12
Możesz edytować profile programu(hasło repxet)?
Pod przyciskiem FSW/PSW jest opcja "FSW/PSW-manipulieren mit FSW_PSW.MAN"
Powinna być zaznaczona.
Jeśli nie jest, to moduł kodujesz w domyślne wartości dla Twojego wyposażenia
Witam, czy ktoś może wie gdzie zmienić wartości aby po wyciągnięciu kluczyka z stacyjki drzwi zostaną odblokowane ?
Pozdr
do cursor
Jest oczywiście odznaczone - mam profil, który pozwala na wszelkie zmiany
U mnie ten sam problem ... Z tym , że ja ściagnełem jakiegoś ncsa z neta bo do inpy nie miałem , profil zmieniony ale mimo to po zakodowaniu zadnych zmian , może ktoś mógłby mi podesłać swój działający profil albo najlepiej spakować całego ncsa i wrzucić gdzieś ?
U mnie jest jeszcze taki problem ,że przy próbie zczytania modułu przez basic funcions - LM_E65.C05 wyskakuje blad "wrong ecu coding index" dopiero jak dam "read ecu" a potem basic funcions to zczytuje LM_E60.C0C
Oto ustawienia, które musiałem zmienić na poniższe, aby zaczęły działać światła dzienne w e65 Fl:
TAGFAHRLICHT_ECE
aktiv
DEF_TAGFAHRLICHT_ECE_CKM
aktiv
TAGFAHRLICHT_ECE_1
aktiv
DRL_V_GEDIMMT
aktiv
VERHALTEN_DRL_TFL_33
drl_h
PWM_FL_FKT_DRL_33
wert_02 Tu proponuję zostawić wartość 02, ponieważ 03 jest zbyt jasne.