Kaczy, nagrzewnica, klocki do roboty i kilka innych pierdół, a Ty najpierw bierzesz się, za wymianę foteli :)? Nie rozumiem co ten film ma pokazywać, ale plus za odwagę ;)
Wersja do druku
Kaczy, nagrzewnica, klocki do roboty i kilka innych pierdół, a Ty najpierw bierzesz się, za wymianę foteli :)? Nie rozumiem co ten film ma pokazywać, ale plus za odwagę ;)
Filmik nie ma większego sensu :P Ale chciałem troche pogadać do siebie a żeby się usprawiedliwić zacząłem nagrywać bo słuchawki BT żeby zasymulować rozmowe nie mam ;p
Jakie klocki prezes? Szacuje że tak 5-8 tyś muszę wsadzić zrobione i wsadzone jest dużo ale też dużo jest do zrobienia żeby stan samochodu był naprawdę bardzo dobry,
Muszę zrobić coś z sondą bo 2 nowy Bosch zdechł albo pojade z tym do aso żeby w razie kolejnej awari mieć gwarancję albo też pomorze mi kolega koko przeprogramowyjąc motronika na brak sondy i przy okazji czips,
Chciałem wymienić kilka elementów zawieszenie bo amortyzacja jest nóweczka koni + H&R wymiana silentblocków na poliuretan,
Malowanie elementów podwozia i zacisków, wymiana układu hamulcowego z przodu i z tyłu
Szkiełkowanie widocznych aluminiowych elementów silnika tj pokrywa zaworów kolektor oraz obudowa filtra oleju
wymiana tylnych lamp, dokupienie halogenów chciałbym zrobić black helle
Oraz chcę pomalować samochód w komorze bo tył wyraźnie jest źle zrobiony i kłuje to w oczy,
Ogarnięcie nagrzewnicy i zrobienie klimatyzacji
Polerka felg oraz zakup 2 opon 18". Wszystko będę robił sam ale czekam na ładną słoneczną pogodę.
Heh a fotele kupiłem już są więc muszę je teraz założyć żeby móc jeździć wartało by żeby jednak były dokręcone podczas jazdy na stanowisko naprawcze :P
A ma pokazywać gdzie stoi co robi i jak się czuje co działa a co nie i co jest do zrobienia :P
ja bym poliuretanu do e-32 nie zakładał to nie e-30 do driftu
a co do reszty ja bym też najpierw zrobił nagrzewnice jak kombinował z fotelami :)
Tak mówisz? Chciałem trochę usportowić sobie podwozie dlatego, że już jak pisałem są założone amortyzatory koni sport + spingi H&R bo lubie nią szybko czasem pośmigać i myślałem że teraz będzie dobrze wrzucić Poliuretan, chciałem w sumie chyba tylko wrzucić na drążek stabilizatora i tylną belkę i raczej tylko tam by się znalazł.
Nie nie no pewnie środek wyjmę cały jak podjadę na stanowisko no dojadę na takich luzem..... I wyjmę środek i dywan żeby obczaić jak się czuje blacha i wymienię tą nagrzewnice a potem fotele będę maścił :P
Wyświetla Ci się na kompie "Bremsbelage" co oznacza, że klocki do wymiany :) chyba, że masz urwany kabel od czujnika
Aa tak prezes wiem klocki mam nowe ale nie kupowałem nowego czujnika bo i tak to miało być przejściowe kupiłem tańsze klocki na i tak stare tarcze.... mało kto je kupuje ale ja teraz zakupie przy wymianie tarcz, staram się właśnie zniknąć komunikaty i pierwszym krokiem było kupno całkiem nowych czujników do zbiorniczka wyrównawczego i spryskiwaczy to nie są drogie rzeczy bo płaciłem ok 80zł za jeden.
heja kup ten czujnik to 12zł kosztuje a nie kłuje w oczy
po drugie poliuretan sam jest na tyle twardy, że wysiada cała buda w okolicy i inne elementy zawieszenia zwłaszcza, że e-32 wazy swoje także ja bym darował nic nie polepszysz a możesz pogorszyć
Też o tym myślałem żeby nie było tak że buda się podda zamiast tulei. I to przeważyło, kupie czujniki napewno bo jak zacznę robić bo wszystko naraz ale teraz jak bym wkładał w obecnym stanie czujniki klocków było by to nie smaczne ;p Ale zadzwonie jeszcze do wytwórni poliuretanu bo są różne twardości może mają coś o właściwościach seryjnych a zawsze trwałość będzię lepsza.
chciałem je wrzucić tu http://poliuretany.olkusz.pl/pl/bmw-...lnej-2szt.html
Mi jak wiskoza chodziła tak na boki w 325 to była pompa wody do wymiany. Baldachim piekny z tyłu wisi :D Dlaczego jak zeszła troche z obr to ciśnienie oleju zaświeciło się przez chwile?
Ogólnie to uśmiałem się trochę :sarcastic: :zywiec:
Hehe wiem miejscami jest śmiesznie :P pompa jest nowa SKF tak jak większość rzeczy w silniku paski świece kable itp. Wisko da się ruszać na boki i rusza się między nakrętką a korpusem ale myślę że to też nie ta przyczyna a taka że wiatrak odkształcił się a w tym typie wiatraka da się to zobaczyć bo ma na sobie pierścień po którym po prostu to widać w tych normalnych takiego czegoś nie zauważysz. A no wisi ta podsufitka jak folia wypełniona wodą to jest straszne ale materiał jest łatwo dostępny, jak samochód prawie gaśnie to kontrolka oleju się zapala w innych może też zaświecić się kontrolka ładowania przy takim spadku obrotów, ogólnie to stało się tak jak odpiąłem wtyczkę od sondy to na pewno przez to bo wcześniej mimo złej oscylacji sondy nie było takiego zachwiania pewnie jakiś błąd ale to nic zrobi się. Baza jest niezła ale w obecnym stanie do jazdy się nie nadaje. Naprawy to głównie pierdołki ale ich natłok mnie trochę niepokoi i przeraża zapał jest ale wiem że jeśli robi się jedną i tą samą rzecz jeden dzień drugi i trzeci to w trzecim dniu zamiast radości z tego co się robi czuje złość i odruch wymiotny A w stronę E32 idą bardzo brzydkie słowa:P
ps. Ciesze się bo dziś dostałem zaliczkę za ten motor z filmiku i za 2 tyg mam go sprzedać więc już będzie kaska na części ; ]