Po degustacji już wiem że każde z tej baterii jest godne spróbowania ale na wyróżnienie zasługują:
1. Syberyjska Korona - klarowane piwko o niesamowitym cytrynowym posmaku. Schłodzone orzeźwia najlepiej na świecie. Brak piany - ale tak ma być, są piwa które tym właśnie się wyróżniają. Bardzo ale to bardzo polecam to piwko!
2.Volfas Engelman - to natomiast urzekło mnie stopniem nachmielenia. Jeszcze nie piłem piwa gdzie chmiel jest tak wyrazisty. Rewelacja!
3.Tauras Gyvas - piwo o trzech smakach : słodko - gorzko - kwaśne. I w tej kolejności je czuć z tym że kwas jest jak żur i spełnia rolę orzeźwiacza. Bardzo mętne a to znaczy że nic z niego nie zabrano w czasie filtracji. Po prostu należy spróbować.
4. no i Barhatnoye - smak tego piwa spowodował że piłem je najdłużej ze wszystkich dokładnie cedząc każdy łyczek. To piwko jest karmelizowane zupełnie inne od reszty ciemnych piw. Bardzo przyjemne w smaku aż trudno opisać. Brak goryczy ale w zamian nutka karmelu .. bajecznie!
5. w dalszej kolejności polecam :
Stolichnoe
Baltika N7
Baltika N5
piwa podobnej klasy i z dużą przyjemnością spożycia.
Pozostałe egzemplarze nie urzekły mnie na tyle aby do nich tęsknić. jedna butelka wystarczy.