-
Działasz super, mody pierwsza liga, jednak jak dla mnie robioenie "wyścigówki" z E32 mija się z celem bo auta jest za duże, za ciężkie, ma średnio precyzyjny układ kierowniczy no i osiągi nawet gdy tak jak ty jest 4.0 plus manual to były rewelacyjne, ale 20 lat temu, a w dniu dzisiejszym sa po prostu przyzwoite i jakiegos killera do time attack się z E32 nie zrobi :) ale i tak szacun za to co zrobiłeś i jesli nikt inny nie chowa jakiegoś mega projektu w garazu to chyba mozna śmiało stwierdzic, że masz najbardziej doinwestowaną sztuke w PL, gratki
-
wg mnie opłaca sie dopłacic bo auto nie stało sie taczka a prowadzi się całkiem inaczej :)
wiem, że to nie bedzie wyścigówka ale przyjemnośc stanięcia z jakims nowym hothatczem w szranki i wygrana daja sporo frajdy na co w seryjnym 740ia niestety zbytnio nie możesz liczyć :) po drugie auto w tym setupie daje dużo więcej tej przysłowiowej frajdy z jazdy a nie tylko z jego wyglądu
no pewnie stoja po garażach różne furmanki których mozliwe, że na forum nawet nie ma nie zdziwiłoby mnie to
-
Coś mam przeczucie że Sebek wyskoczy na zlocie z jakimś mega projektem...nie wiem ale jakoś tak mi się zdaje.
-
Spytam o coś, co mnie nurtuje już długo - dlaczego niektórzy (widzę, że u siebie też tak masz) zakładają Styling 21 odwrotnie na jednej z osi?
-
aaa szczerze pewnie mechanik tak założył a ja nawet nie zwróciłem uwagi ale masz rację heh :)
co do auta dziś byłem w wawie u kolegów ze bmw-sport którzy są w posiadaniu RaceLogic i odnosnie tych moich druciarskich modów domowej roboty długo wysmiewanych to auto ma obecnie czas 100-200 17,2s ( realne 200 nie licznikowe licznikowo jest to jakieś 207km/h ) co przy serii i jej 21-22s jest dużą różnicą a w zasadzie idzie jeszcze spokojnie 0,5s urwać tylko musze przesunąc odcinke bo przy 198-199km/h musze zmieniać bieg na 5 co trwa chwilkę
ogółem klasowo autko jeździ mniej więcej jak e39 540ia lub 750ia e38
-
A powiedz jeszcze jak uzyskałeś to 50 mm ?? pytam bo mam duże doświadczenie w eibachu ( no może nie duże ale 3 auta na nim stawiałem ) i nigdy to nie było więcej niż 35 mm. Sam eibach dodawany do B8 w zestawie B12 nie zjedzie poniżej 4 a Ty mówisz że założyłeś do tego B6.
Sam osobiście założyłem do mojej E32 KAW właśnie dlatego żeby zejść 5 - 6 cm a nie 3 jak przy eibachu.
Zresztą to widać na Twoim zdjęciu:
http://i.imgur.com/nK5s6FT.jpg
spokojnie pomiędzy nadkole i koło wsadzisz paluchy i zderzak jest dość wysoko , to jest co najwyżej -30 mm .
-
po zdjęciu to za dużo nie ocenisz zwłaszcza pod kątem 45 stopni do ata wg mnie siadlo 40-50mm ale spoko może się myle z linijka koło tego nie niegałem bo mnie to nie podnieca ile siadło zawias montowałem żeby się auto lepiej prowadziło przy wysokich prędkościach a nie dla klina :) a co do najwyżej 30mm to wiem jak stała jak oddawałem do mechanika jakby to było np 2 cm to w zasadzie zero różnicy by było
-
Może jakbyś jednak pobiegal z linijka to nie pisalbys o 5 cm gdyz na eibachu i b6 to nie możliwe :-) Chyba ze jest popsute :-)
A możesz wstawić zdjęcie z boku auta, najlepiej przednie koło z nadkolem?? Pytam z ciekawości bo kumpel szuka czegoś wyższego niż u mnie przy - 55
-
Martynka ma rację z tym obniżeniem ,dlatego jak wkleiłes pierwszy raz fotki auta po obniżeniu ,to pytałem ile obniżyłes i jaki to był Pro kit , bo siadło słabo.
Zgodze się z tym ,że może byc komfort na Pro kicie bo sam mam w e38 i jezdzi sie super.
Wg mnie siadło Ci max 3cm.
@ Martynka ,będę miał do opchnięcia springi -35 mm z mojej.
-