No tak, samochod widmo albo sprzedawca sprawdza czy jest wziecie na jego nowe auto :)
Wersja do druku
No tak, samochod widmo albo sprzedawca sprawdza czy jest wziecie na jego nowe auto :)
Zawsze jest inne rozwiązanie Phantom albo V10 5.0 diesel albo W12 benzyna z 2003 w przedz 75- 80 się mieszczą.... Tylko to nie 7er..
Ta, jasne, wybor zawsze jest. Mozesz tez wziac passata, jakiegos fiata, np. pande na wypasie w dieslu w tej cenie, itp. Twoj wybór.
745i z 2003-2004 roku jest bardzo malo. Nie wiem dlaczego, tak jest. Ja chcialem koniecznie te roczniki i byl problem, bo poprzednia 745i ktora mialem (rocznik 2002) byla w miare dobrze wyposazona, a ze nie chcialem schodzic w dol, to wyposazenie mialem dosc sprezycowane: EDC, DD, Logic7, fotele komfort z wentylacja i grzaniem (masaz jest zbedny, mialem, teraz nie mam i nie tesknie). Dzis np. nie chce 7mki bez podwojnych szyb, bo ta cisza w srodku jest cudowna, do tego dobra muzyka - najlepiej na DVD, bo uzywam DVD do sluchania muzyki wlasnie, jakosc CD juz mi nie starcza - i mozna jeździc cale dni i noce :)
Znalazlem jedna taka sztuke i od razu ruszylem po nia do Niemiec. Nawet dzis nie ma na mobile odpowiednika tego wyposazenia, dopiero 760-tki mają podobne i dlatego mnie do nich ciągnie.
Tak ze łatwo miał nie bedziesz i musisz sie z tym liczyc. Musisz tez pamietac, ze nie znajdziesz UZYWANEGO auta idealnego pod swoje potrzeby. Ja tez chcialem z bezowym srodkiem, ale 90% z jasnym srodkiem ma deske niebieska. No i dlatego to moje drugie E65 z czernia w srodku i kolejne tez bedzie takie raczej.
Tu masz rację, ja też chciałem jasne skóry ale ten niebieski jest kipeski. Poza tym czarny jest bardziej praktyczny:P Mój piesek lubi podróżować autkiem i tego się obawiam:P To że długo będę szukał to się spodziewam. Wiadomo używka to nie nowe, żeby wybierać co ma w nim być. Co do aut z niemiec...hmmm sam nie wiem. Jechać tak daleko i nie kupić to raczej średnio się opłaca... Kurde najbardziej się obawiam tych formalności i ta akcyza.... 18 procent? bleee. A na dodatek język niemiecki którego nieznoszę...
Ty ZODIAC sprowadzałeś, możesz mnie oświecić w tej kwestii, a tam w aso sprawdzałeś czy jak?
Dla mnie auta szukała rodzina z DE. Pracuja w BMW (w fabryce w Dingolfingu pod Monachium, akurat w dziale 5er, ostatnio F10 do testow kilkaset sztuk oddali, sa zachwyceni ogolnie tym autem). Wiec troche znaja sie na autach plus jak dzwonia, to mowia ze kupuja dla siebie i ma byc bezwypadkowe. U nich jest normalne prawo, wiec jak firma pisze ze bezwypadkowe na umowie, to takie ma byc albo beda miec spore problemy. To troche ulatwia sprawe.
Jazda nie jest zla, ode mnie cala droge sa autostrady. Mojego starocia kupilem na zachodniej granicy, 1200 km od domu. Podroz mila i przyjemna. Wzialem ze soba mechanika - szwagra, do oceny ogolnej auta, rodzinka wczesniej sprawdzila sprzedawca, dogadala konkrety, stargowala 800 EUR, itp. Przyjechalem, obejrzalem, bylem zadowolony ze stanu. Ogolnie wiedzialem ze tyl lewy (nadkole) bylo malowane, mowili ze pierwszy wlasciciel przerysowal je nie mieszczac sie przy parkowaniu gdzies. Szwagier ocenil ze zrobione jest dobrze, sprzedawca ze robione wszystko bylo w ASO, ja nie widzialem roznicy mimo przygladania sie dokladnie, zobaczylem tylko laczenie stary lakier i nowy kiedy szwagier mi to pokazal palcem.
Auto mialo sprawdzane wszelkie parametry przed zakupem w serwisie, ale nie bylem nim w ASO - wzialem z ASO tylko historie serwisową całą.
Zabawa z papierami tu na miejscu tez byla niemiła. Ja płacilem jeszcze 13%, ale musialem sie posiłkowac rzeczoznawca, bo auto z dodatkami wycenili lekko ponad rok temu na 144 tys PLN i od tego chcieli liczyc akcyze. Takczy inaczej wiesz, rocznik 2003 z DE sciagasz dzis za 20-22 tys EUR (model w miare rozsadny, nie z 4 doklejonymi wydechami albo pomalowanymi chromami na czarno...) i do tego akcyza 10-15 tys minimum. Troche to wychodzi. Przy tym kursie EUR moim zdaniem zakup w DE odpada dzis.
Jeszcze jedno slowo odnosnie aut bezwypadkowych. Znam goscia, ktory sciaga drozsze auta (BMW, Merc, Audi) w miare nowe i w wieku średnim, po jakis przejsciach. Mowil mi, ze czesto udaje mu sie dokupic czesci oryginalne w tym samym kolorze do aut po zrobieniu ich, wiec klient jak przyjezdza z czujnikiem lakieru, to wierzy mu tak bezgranicznie, ze mimo rozwalki ostrej bierze samochod jako bezwypadkowy. Dlatego uwazaj na "100% bezwypadki", bo w naszym kraju szybciej w totka tragisz, niz prawdziwy 100% bezwypadek w E65.
miałem właśnie pisać kolonkosowi żeby się zainteresował TwojąCytat:
Zamieszczone przez Zodiac
sam kiedy miałem kupić swoją wypatrzyłem ja na necie ale cena byla dla mnie za wysoka - aczkolwiek autko ładne,więc śmiało możesz z Zodiakiem pogadać,ewentualnie mogę Ci moją puścić co już proponowałem wcześniej - więc masz 2 konkretne autka i z pewnego żródła a w dodatku bardzo dobrze wyposażone!!
Szukam jeszcze Twojej gabloty Adasio, a Zodiaca już sobie zobaczyłem.
A tak z ciekawości czemu chcecie sprzedaż swoje? Znudziły się?
Szczerze mowiac to auto mi sie ciagle nie znudzilo, a 745i (2 sztuki) jezdze juz z 3 lata.Cytat:
Zamieszczone przez kolonkos
Tak to jest, ze ciagnie nas zawsze w gore i chce sie wiecej. Jeszcze nie zdecydowalem, czy bedzie to 750 z pewnej reki (rodzina), czy moze jednak 760 przedliftowa. Ale na pewno jedno z tych dwóch :)
Hmm moje myśli też krążyły nad 760:P, mi się jeszcze podoba jak pisałem Phantom W12:P
Hmm nie wiem czy wypada tutaj pytać a na ile wyceniacie Wasze skarby??
Ja niestety rabatu do ceny z allegro dac nie moge, bo i tak uwazam ze to niska cena. Niemcy tak jak mowilem, podobny model wychodzi ok 100 tys. A w Polszy raczej czegos podobnego nie znajdziesz w zblizonej cenie.
Nie namawiam Cie, zrobisz jak bedziesz chcial, mi sie tym autem dobrze jeździ i jestem z niego ogromnie zadowolony. Czy sie sprzeda teraz czy za rok, dla mnie nie ma roznicy, bo nie jestem na nowsze auto tak napalony, jak bylem na pierwsze E65 :)