Masz rację coboss , ja też chce komfort serii ,ale nie ma 2w1 ,więc założe amory KAYABY i springi Eibacha i zobaczymy :) oczywiście wszystkie cztery :)
Wersja do druku
Masz rację coboss , ja też chce komfort serii ,ale nie ma 2w1 ,więc założe amory KAYABY i springi Eibacha i zobaczymy :) oczywiście wszystkie cztery :)
Porownajmy cene kompletu sprezyn eibacha pod EDC do 2szt. K+F wzmacnianych na tyl jeśli mozna :)
Zalezy mi żeby auto tylem nie mialo mniejszego przeswitu między kolem a blotnikiem niż z przodu bo tego nie cierpie :) no i żeby EDC nie ucierpialo na obnizaniu bo jak wlacze "S" to i tak jezdzi jak na gwincie.
Z tymi Eibachami jest tak ,ale mam na mysli bez EDC ,że jak sie załozy kit - 30 na przód i tył to tył sie bardzo nie zmienia, bo i tak siedział na starych spręzynach ,a przód siada idealnie ,jak założe do swojej to obowiązkowo zdam relację.
Cena takiego kitu z EDC to około 700 zł za 4 szt więc nie ma żle :)
coboss- Ja zakładałem zwykłe...fotki masz na 12 stronie
ja też ale chyba też nie widział.
Elvis- gdzie kupiłeś/kupisz sprężyny Eibacha za 700zł? no i kiedy wymiana i fotki po wymianie?
Domanus tajemnica handlowa ,ale jak chcesz to moge takie załatwic za te pieniadze :) czekam na amortyzatory i zakładam ,zdam relację :)
poczekam na efekty...a później kto wie...może będziemy rozmawiać na temat sprężyn Eibacha ;)
Więc K+F wzmacniane ja moge miec po 150 zł sztuka jak sie uzbiera zamówienie na około 10 szt :)
Je jestem chetny :P