Tez uwazam ze komfort jest najwazniejszy i coraz bardziej ciagnie mnie, by przetestowac airmatic mercedesa w jakies s-ce ;)
Odnosnie tapicerki, z jasna uwazaj - ona zazwyczaj ladnie wyglada na fotkach, na miejscu okazuje sie ze jest brudna, przetarta albo wyglada tragicznie. Nie wiem dlaczego BMW robi takie skory - znajomemu w nowej 730Ld przy 70 tys skora na siedzieniu sie przetarla kompletnie. Na szczescie wymienil na nowy fotel tuz przed koncem gwarancji.
740d to stary silnik, ma duzo mniejsza moc od V8 w benzynie, do tego to... diesel. Poza momentem nie ma nic do zaoferowania wedlug mnie. A jak padna 2 turbiny (kiedys to musi nastapic), zasyfia sie wtryski itp, to masz wydatki. Wydatki ktore rowniez wedlug mnie nie sa warte tego auta.
N62 to natomiast majstersztyk i nowosc w swoich czasach. V8 z 2 vanosami i valvetroniciem daje rade i chodzi przy tym jak diesel - przy codziennej jezdzie obrotomierz trzyma sie 1200-1800 obrotow, jak szybiej chce ruszyc to podchodzi po 3000. Dopiero jak chcesz uzyc pelnej mocy, dajesz max i ja czujesz. Rewelacja. Moja uwaga - nie bierz 735i, bedziesz zalowal. TYLKO 745i.
760i tez chcialbym miec, ale lubie czasami autem pojezdzic, a nie trzymac w serwisie, tak wiec na ta chwile zrezygnowalem :)
Powodzenia w zakupach.