-
to zawieszenie z przodu doprowadziłeś do porzadku ? nie może być luzów żadnych , było sporo tematów dotyczacych dziwnych wibracji w e38 , zawsze problemem były koła lub przednie wachacze banany ewenualnie tarcze ale to u ciebie odpada . sprawdzcie dokładnie ten wał , najlepiej jeden pod samochodem na kanale a drugi niech zminia biegi przód -tył i obserwujcie krzyżaki etecera
ps. tytuł wątku powinien być " czterdziesty dzień po zakupie , problem 38" ;-)
-
Podpora wału, krzyżaki ,tylna felga krzywa albo problem z oponą i nie wyjdzie na zwykłej wyważarce. Tylko na hunterze. Na początek podmieniłbym koła. Nie daj sie naciągac na te tulejki.
-
Ale jemu tylko drga podczas ostrego dodania gazu, kiedyś ktoś miał taki problem i winny był konwenter..
Ale fakt, przejrzeć wał plus elementy wokoło niego oraz półosie ..
-
No właśnie. Bardzo często tego typu objawu doświadczają użytkownicy opon bieżnikowanych tzw. nalewek. Wystarczy ,że opona ma w jednym miejscu więcej gumy nadlanej i problem juz się pojawia. Wyważarka wyważa bicia boczne a bicia pionowe widzi tylko HUNTER :untroubled:
-
Hmm ale to powinno drgać podczas danych prędkości, bez względu na to czy dodajesz gazu czy nie
-
Tak,ale przy przyspieszaniu a jeszcze jak jest lekko pod wzniesienie to wtedy dopiero czuć .
-
jadę dziś po robocie poszukać wulkanizatora który ma tą wyważarkę może to felgi ale to mogą też być opony bo nowe to one nie są. bieżnika mają 5 mm ale rok produkcji to 2008
Z drugiej strony nie wiem czy jest sens babrać się z tymi kołami bo i tak zmienię felgi na jakieś ładniejsze :) :P i przy okazji jakiegoś kapcia na zimę też trzeba ogarnąć bo ja mam trochę stromy podjazd do garażu. Ale to dopiero po 10 tym bo kasa trzyma. Tylko czy jak będę jeździł z takim czymś to czy sobie nie popsuje czegoś???
-
Nie masz na próbę od kogoś podmienić tylnych kół ?
Żaden zwykły wulkanizator nie bedzie miał takiej maszyny. Szukaj w necie.
-
A na czym czujesz te wibracje? na kierownicy czy na budzie, czy może gdzieś w tylnej części auta czy tunelu środkowym?
-
A no własnie - może to podpora wału !?