Z Twojego zestawu Luki wybrałbym Ciechana Wybornego.
A co do czeskich piw to wolę milczeć bo pewnie bym wywołał wojnę
Wersja do druku
Z Twojego zestawu Luki wybrałbym Ciechana Wybornego.
A co do czeskich piw to wolę milczeć bo pewnie bym wywołał wojnę
zloty bazant 5,o% dobry, daje 3+ wg. mojej oceny, leciutko gazowany. idealny.
primator premium 5,0% daje 1+ ,leciutko gazowany, ale wg. mnie szczyny.(1+ dlatego ze da sie wypic :) )
budweiser budwar 5,0% dosyc dobre, ciut mocniej gazowane(slabo), fajna goryczka, przy pierwszym lyku wydaje sie slodkie. dobre, daje3-
dzis znow koniec degustowania
nastepny dzien:
ciechan wyborne 6,2% dobre, leciutki gazik, tak jakby mniejsze babelki. daje 3. + nie dam poniewaz to nie wymarzone. :) ,nawet nie wiedzialem ze ma 6,2% a i tak dobrze wchodzi.
A ja właśnie otrzymałem nową dostawę:
http://img718.imageshack.us/img718/6299/piwo018.jpg
są to piwa z mojej osobistej czołówki brakuje tylko Czarnego Miodowego i byłby komplet.
Ale dziś szczególną uwagę poświęcę piwku o nazwie Raciborskie Zielone.
Specjalnie ubrałem się na zielono by godnie powitać nowe Pifffko...
Panie i Panowie czapki z głów! Browar Zamkowy z Raciborza stworzył prawdziwe dzieło sztuki!
Specjalnie napisałem "stworzył" ponieważ sam browar o sobie tak mówi: MY PIWO TWORZYMY, INNI JE PRODUKUJĄ.
Oto co jeszcze piszą: Tradycyjne, pasteryzowane Piwo fermentujące w otwartych kadziach, przez okres ponad miesiąca. Naturalny proces warzenia gwarantuje klasyczny i niepowtarzalny smak. Jest to piwo dla prawdziwych koneserów.
Piwko ma 5% alk. na słodzie jęczmiennym, dwóch rodzajach chmielu : aromatycznym i goryczkowym, drożdżach piwowarskich i tajemniczym barwniku - jak piszą: naturalnym.
Barwa rzeczywiście cieszy oko, aromat niezwykle przyjemny, ładna pianka a smak.... po prostu idealny : przyswajalny i lekki z posmakiem słodyczy ale nie przesadzonej !
Z przyjemnością obaliłem aż 5 flaszek! i wiecie co? dziś rano - żadnych skutków ubocznych - niesamowite!
Raciborskie Zielone - wielki szacunek , chylę czoła i oczywiście bardzo polecam. Moja ocena to 10 na 10 - bez ściemy.
I oczywiście od dziś jestem Fanem tego piwa - brawo!!!!!!!!
http://img851.imageshack.us/img851/5366/piwo020.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/5479/piwo021.jpg
Pozdrawiam i życzę smacznego!
Ps.
W najbliższym czasie spodziewam się dostawy z Litwy piwa: Tauras Gyvas http://rokiskis.popo.lt/2010/11/02/t...ar-neragavote/ - Piwo ma już swoją sławę niestety nie osiągalne w Polsce.. Musiałem uruchomić moje sekretne dojścia by dostać 10 flaszek. Czy ktoś już je smakował?
Największy ubaw miałem z Szajboosa jak sobie takowe kupił na spróbowanie, a później na gg dowiedział się, że nazwa wzięła się od koloru. Prawie butelkę wykręcił, żeby chociaż na kroplę się załapać, ale niestety wypił wcześniej wszystko :rotfl:
Swoją drogą u nas w mieście, momentami ciężko kupić to piwo
twierdzowe 4,5% niepasteryzowane mi srednio podchodzi 2pkt. zapomnielem wczoraj napisac po spozyciu. dzis juz smaku zapomnialem, lekka slodycz. wiecej nie kupie.
dzis na bylem jedno http://www.google.pl/search?q=%C5%82...Q&ved=0CDoQsAQ
to brazowe
pozniej dam znac
Jutro odwiedza mnie znajomy z Raciborza- będę próbował "zielska" :]
Witam, widzę, że mamy tu trochę smakoszy. Jakby ktoś był przypadkiem we Wrocławiu, to zapraszam do swojego sklepu. Oferta dosyć bogata :
rowar Kormoran :
- Rześkie niepasteryzowane
- Świeże niepasteryzowane
- Warmiak niepasteryzowane
- Orkiszowe z miodem
- Irish Beer
- Krzepkie
- Wiśnia w piwie
Browar Fortuna :
- Czarne miodowe
- Czarny Smok
- Czerwony Smok
- Złoty Smok (marcowe)
- Srebrny Smok
Browar Amber :
- Żywe niepasteryzowane
- Amber naturalne (puszka)
- Kożlak
- Grand Imperial Porter
- Remus
Browar Ciechan :
- Ciechan Wyborne
- Ciechan Miodowe
- Ciechan Pszeniczne
- Łwówek książęcy
Browar Racibórz :
- Raciborskie Jasne
- Raciborskie miodowe
- Raciborskie Zielone
- Twierdzowe niapasteryzowane
Browa Jagiełło :
- Jagiełło miodowe
- Magnus śliwkowy
- Magnus wiśniowy
- Magnus żurawinowy
- Magnus czekoladowy
- Magnus ciemne
Browar Gontyniec :
- Gniewosz Jasne
- Gniewosz Ciemne
Browar Cornelius :
- Honig Weizen
- Premium Lager
Browar Namysłów :
- Namysłów niepasteryzowane
Browar Łomża :
- Łomża niepasteryzowane ( 0,33l. )
Browar Lubelski :
- Perła chmielowa
Grupa Żywiec :
- Królewskie Niepasteryzowane
- Specjal Niepasteryzowane
Piwa czeskie :
- Novopacke Tmeve
- Novopacke Special
- Novopacke Tresnove
- Hemp Valley Beer
- Opat Cekolodovy
- Opat Svetly lezak
- Svijany Knezna
- Svijany Knize
ZAPRASZAM
Rondel...piekna zastawa w sklepie :)
Co do piw litewskich, pijalem chyba wiekszosc ktora jest dostepna w sklepie, od najtanszych po najdrozsze. Generalnie srednio mi podchodza litewskie piwa, zdecydowanie bardziej wole polskie.
Gdyby ktos mial ochote na jakies piwko z Litwy - bywam tam czasami 2x w miesiacu wiec moge przytargac komus jakies ichniejsze browarki.
Co do tego Raciborskiego zielonego - wie ktos gdzie mozna je nabyc?
I żeby nie robic zbyt duzego OT, dodam ze dzis na sprobowanie wypilem jedna puszke Lezajska niepasteryzowanego - jest chyba dostepny w kazdej biedronce - nie pilem nigdy zwyklego, bo jakos obawialem sie bardzo taniego smaku, natomiast w przypadku Lezajska niepasteryzowanego(cena ok.2.20-30) bylem mile zaskoczony. Piwko o wdziecznym smaku, bez posmaku taniego browaru i nie zmienia smaku po pierwszym lyku ;)