uszczelki koło 300-400zł zależy jakiej firmy z gumkami pod śruby robota zależy od mechanika trochę roboty jest
Wersja do druku
uszczelki koło 300-400zł zależy jakiej firmy z gumkami pod śruby robota zależy od mechanika trochę roboty jest
Za uszczelki zapłaciłem ok 200 zł , zamiennik . A jeśli chodzi o robocizne robił mi to mój znajomy mechanik więc kosztowało mnie to jak dla mnie 150 zł , a ile mu to zajeło nie powiem bo zostawiłem mu autko na 2 dni bo mi nie było potrzebne więc nie wiem ile mu to zajeło .Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Jest sporo roboty przy rozbieraniu w sensie kupa elektroniki na pokrywach przeszkadza a przy składaniu jeszcze gorzej bo uszczelki łatwo się odklejaja od dekla i można źle złożyć całość. Jest parę godzin roboty.
ja uszczelki wymieniałem sam. Kupiłem Remzy z tego co pamiętam ok. 200PLN (wielkie dzięki przy okazji dla kolego VitoRio za pomoc). Jak masz trochę drygu i kogoś do pomocy dasz radę sam. Roboty trochę jest. Mi zajęło razem ze szwagrem ok 7-8 godzin dodatkowo malowałem dekle i przy tym strasznie się "nachetaliśmy". Satysfakcja, że coś się samemu zrobiło i wszystko gra jest duża, a kasę za robociznę można przeznaczyć na coś bardziej skomplikowanego.
200zł na stronę? Komplecik? Ile tam jest w sumie tych uszczelek oprócz tych pod śrubki, nigdy tego nie rozbieralem ale dam rade jak bede w domku na swoim kanale ;) pamietam cos 120zl mi gosciu mowil w sklepie w lublinie, ale nie pamietam dokladnie za co...
chyba 200 PLN za komplet. Wchodzą w to 4 uszczelki, dwie duże i dwie małe.
Dokładnie .Cytat:
Zamieszczone przez jarogmur
Ostatnio sam wymieniałem, aż tak dużo roboty nie ma. Uszczelki kupiłem oryginalne z ASO zapłaciłem za komplet z gumkami pod śrubki ok 300zł( uszczelki 130zł x 2 i 22 gumki pod śrubki) Zajęło mi to 8godzin w tym mycie i czyszczenie pokryw ;) Ale teraz przynajmniej mam pewność, że mam dobrze zrobione :D
ja tez miałemz aso tez koło 300zł i najwazniejsze właśnie max uszczelki pod śruby po czesto one ciekną :)
Ja też kupiłem oryginały ale znajomy ma dobre zniżki więc zapłaciłem 170zł za komplet. Na robotę odstawiłem do znajomego serwisu, więc i cena była mocno po znajomości (100zł). Robota... hmm nie wiem, bo sam nie robiłem i raczej bym się nie podjął takiej zabawy. Za dużo roboty na jedną osobę bez doświadczenia w podobnych naprawach. W gruncie rzeczy, auto wstawiłem mu o 8 rano i odebrałem o 19. Z tym że na raz wymienione zostały też świeczki i cewki.