B.słuszna uwaga! ;) Dopiszę na koniec ,szkoda ,że BMW nie hoduje koni firmowych,pewnie kupił bym takiego rumaka,drogi kiepskie,nawet 20 letnim bez podatku można jezdzic zamiast garażu stajnia i pełna rekreacja w sobotę. :roll:
Wersja do druku
B.słuszna uwaga! ;) Dopiszę na koniec ,szkoda ,że BMW nie hoduje koni firmowych,pewnie kupił bym takiego rumaka,drogi kiepskie,nawet 20 letnim bez podatku można jezdzic zamiast garażu stajnia i pełna rekreacja w sobotę. :roll:
Aldik ....i popieram cię w 100proc.A szanowny PAN Helberstam POWINIEN MYŚLEĆ O INNYCH bo sam nie jest na tym świecie a życie toczy się dalej i może nadejść taki czas że będzie INNYCH potrzebować .A skoro jest taki samowystarczalny to poco mu forum ? Ja mam swoje e32 i nie będę płacić żadnych innych podatków niż te które są chyba że najpierw zrobią tak że ludzie będą godnie zarabiać bo jak tu zapłacić 3 tysiaki jak "Kowalski" zarobi 1200zł i ma auto za 2000tyś . :/Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
Zamiast bić pianę na forum - my staramy się działać jak możemy. Poniżej małe uaktualnienie:
- W ciągu tygodnia działalności www.starszeauta.pl ponad 7000 osób wysłało swój sprzeciw do polityków PO, PSL i największych mediów,
- Temat został rozpropagowany na najróżniejszych forach i blogach - aby jak najwięcej ludzi wiedziało co się szykuje i wyrażało sprzeciw,
- Napisał o nas Dziennik,
- Dzięki nam sprawę przedstawił też Fakt,
- W poniedziałek mój tekst będzie w Europa-Auto-Handel, specjalistycznej gazecie prywatnych importerów i handlarzy,
- Na koniec najlepsze. Oto informacja którą dostaliśmy od dziennikarza Dziennnika: "Jednak pragnę dodatkowo zwrócić Panów uwagę na krótki tekst w dzisiejszym Wall Street Journal Polska, w którym piszemy, że minister finansów wczoraj zlecił dodatkowe analizy w sprawie podatku. I nie ma wątpliwości, że uczynił tak m.in. dzięki Państwa aktywności". Podobno wycofali sprawę do studium założeń.
- Potwierdza to późniejszy artykuł na Wirtualnej Polsce (jest jeszcze sonda uliczna).
My nie zamierzamy zwalniać. Jeżeli ktoś chce pomóc (chodzi o pisanie/wysyłanie maili i propagowanie informacji gdzie się da), to uderzać do mnie na priva.
watek ma 8 stroninie przeczytalem wszystkich postow, wiec moze juz ktos to napisal.
nie ma co za bardzo panikowac, bo norme czystosci auta mozna sobie podniesc poddajac modyfikacji uklad wydechowy.moj mieszkajacy w Niemczech kolega mial stare auto,za ktore placil duzy podatek. ale poddal go modernizacj,wstawil mu nowego kata i teraz spelnia norme EURO4 i placi znacznie mniej. mozna wiec wymienic katyiplacic tyle podatku ekologicznego, co za auto nowe. jezeli oczywiscie podatek ten wprowadza.
oby byla taka mozliwosc w polsce skoro rzad upiera sie przy normachCytat:
Zamieszczone przez pan.boczek
ale narazie cicho :D bo jeszcze opracuja rzadowe katalizatory ktore jako JEDYNE moga byc uznane by nie zrezygnowac z kasy
To jeszcze by miało (jako-taki) sens. Gorzej jeśli będzie na sztywno od pojemności - i tyle.Cytat:
Zamieszczone przez pan.boczek
Takie tam kolejne wieści na temat :)
http://moto.onet.pl/1554406,1,co-z-p...ul.html?node=6
Tutaj pełny artykuł z Dziennika...
Spoko ja Ciebie rozumiem. Zastąpić akcyzę podatkiem ekologicznym liczonym na tych zasadach co napisałeś ale PO&PSL NIE MYŚLĄ JAK TY. Chcą wprowadzić kolejny bubel zwany ustawą po której okaże się, że mimo iż rok temu zapłaciłeś te 3000PLN (niezły wał jak starczyło :D) a oni dzisiaj każą Ci przyjść zapłacić kolejne 1000PLN* za to że podatku ekologicznego jeszcze nie płaciłeś... A co gorsza okaże się, że w ustawie po między wyjaśnieniem jak mają się zachowywać płatnicy podatku zajmujący się importem z Japonii znajdzie się punkt bóg wie skąd, że podatek trzeba płacić co roku wraz z OC :D I nie patrz tak na mnie bo ten popier... rząd już taki syf wprowadzał! Nie patrzysz na część ustawy bo jesteś przekonany, że zupełnie Cię nie dotyczy a tu się okazuje, że wcisnęli tam punkt który ni w mordę do reszty nie pasuje a mąci w całym systemie jaki do tej pory był. Jak nie wierzysz to kiedyś pokażę Ci najnowszą ustawę o podatku akcyzowym...Cytat:
Zamieszczone przez Helberstam
A co do mojego zwracania Ci uwagi. Chodziło mi tylko o ton wypowiedzi zaczepiający innych, nie powinieneś sadzić innym tekstów, nie ważne czy mówisz coś słusznego czy nie, można to napisać inaczej to chyba że na zlotach po 2 flaszkach lubisz jak są mucki ;D ;)
Mogę się mylić - ale chyba wtedy zostało to zastopowane na etapie głosowania w Sejmie.
Dodam jeszcze - że w obecnym wariancie wzór może wyglądać całkiem podobnie (z tą różnicą że opłata co roku).
Z dotychczasowych informacji wiadomo, że dla aut nie-nowych - ma zależeć od normy spalin i pojemności, tak więc raczej mamy powody do niepokoju... :roll: