Mimo słów krytyki to fajnie, że się udało ogarnąć :) Może jakiś błąd wpadł podczas tej nierównej pracy i holowania !? Kij wie. Oby było git :)
Wersja do druku
Mimo słów krytyki to fajnie, że się udało ogarnąć :) Może jakiś błąd wpadł podczas tej nierównej pracy i holowania !? Kij wie. Oby było git :)
Jaki byl koszt wyjscia z autem na prosta ?
W sumie mnie kosztowało 13800 samochód naprawy i wszystkie koszta związane z przerejestrowaniem. Ale jeszcze gaz jest do ogarnięcia.
Nie zakładaj gazu jeździj mniej i ciesz się torpeda pod noga i luksusowym autem. Jak się przyzwyczaisz to każdy inny samochód będzie dla ciebie popsuty. ;)
Da sie do takiego smoka zalozyc jedna instalacje? Czy juz dwie instalacje trzeba?
Gazowanie v12 to jak zakładanie gazu do auta klasy Bentley, Rolls Roys, Maseratti, Jaguar. Nie wypada tego robić. Jest niewielu producentów silników v12 i chyba BMW jest i tak najekonomiczniejsze w swojej klasie. Inwestycja w taki samochód gazu to skasowanie wartości kolekcjonerskiej auta. A zobacz co się dzieje z wartością tych samochodów. Król był tylko jeden. Pozdrawiam.
Czytajcie panowie od początku ! W tym aucie juz kolega ma gaz
Wiesz, jak kto jest bogaty, to kupuje dorządzone 750 za 50000 i stawia na kołkach w garażu a raz do roku jedzie do ASO i zostawia kilka tysięcy.
Ktoś kto chce jeździć na codzień czymś fajnym a nie jest bogaty może zrobić jak kolega autor postu.
Z ciekawości policzyłem ile na gazie zaoszczędziłem.
Przejechałem 60000 km w 1.5 roku.
Gaz 15 litrów / 100 km @ 2 zł / litr = 18 000 zł.
Benzyna 13 litrów / 100 km @ 4,5 zł / litr = 35 100 zł.
Oszczędziłem circa 17100 zł. Spadku mocy nie odczuwam żadnego.
Fura z przebiegiem pod 400 000 km i tak nie ma wartości kolekcjonerskiej więc mienie 17000 mi pasi. Mogłem je wydać na naprawy :D
Są jakieś zajebiste instalacja ale podobno po 8 tyś. Niedawno weszły. Ale trzeba popytać. Wykorzystują One instalacje bezynową, nie ma osobnych wtryskiwaczy oraz burdelu pod maską, wszystko jest w samej butli.
Jest to VI gen lpg.
Aldik VI gen jest do silników z bezpośrednim wtryskiem. W M73 potrzebna jest V gen, ale ta z kolei (Vialle LiquidSi) ma ograniczenie do 210kW. Przy problemach finansowych Vialle raczej nieprędko się doczekamy nowej wersji.