oczywiście chodziło mi o M62B44 :) ten motorek to idealny kompromis osiągi/seriws/spalanie do E-38 moim skromnym zdaniem :)
Wersja do druku
oczywiście chodziło mi o M62B44 :) ten motorek to idealny kompromis osiągi/seriws/spalanie do E-38 moim skromnym zdaniem :)
Jako ze temat troche odbil to wrzucam filmik z wczorajszych wyscigow. Ogolnie wszyscy mowia ze 3.0d w F01 sprawia wrazenie niemrawego, za slabego do tego auta i tez mialem podobne odczucia jadac nim, wczoraj jednak w porownaniu do innych aut mega zaskoczenie to auto lamie prawa fizyki. Wrzucam filmik z wyscigu z ponad 300 konnym cadillaciem sts 4.6 litra http://www.youtube.com/watch?v=IMghAmRUYhU , odbyl sie tez wyscig z golfem tdi zrobionym na 190 KM i mimo ze na poczatku zrobil sobie znaczna przewage (bmw nie zrobilo kick downa) bez problemow wygralo ;) Osobiscie jestem w szoku i pozdrawiam.
Ten Caddy ma napęd na przód, nie zapominajmy... ;)
Ale na starcie mial z auto przewagi z racji turbodziury w bmw. Zreszta zadne z tych aut nie ma najmniejszego problemu z trakcja. Sa tez wyscigi z rolowanego startu i tez caddi plecy.
A chętnie :) nie wiem czy dam radę ale chętnie zobaczymy na ile są prawdziwe wyliczenia dostępne w sieci bo mi nie wydaje się aby moje BMW potrzebowało prawie 10 sek do setki to chyba, że ktoś liczy od chwili naduszenia pedału gazu... a niestety tak się dzieje, że auto ciągnie po chwili dopiero (to nie manual!)Cytat:
Zamieszczone przez Zdzira 850I
----------------------------------------------------
Jak można narzekać na 3.0d w F01? Ja nie narzekam na silnik w E38 a gdzie w F01 to przepaść! Wiecie jak bym mógł to wolałbym 4.0d :D ale 3.0d to nie jest taki muł! Wystarczy wcisnąć S i autko ładnie jeździ
3.0d w F01 to perełka i nie wiem kto narzeka na niego :D
Sam znam ludzi ktorzy dzis maja 4.4 benz i myślą o tym dieslu w F01 (za kilka lat, jak ceny zejdą do niższych niż dla milionera, wiadomo). Ten silnik to perełka, moment ma niesamowity, moc znośną, a do tego jeździ na kropelce.
Co do innych silników w F01, to wszedl wlasnie 3.0l bi-turbo (740d), znany z 335d i 535d, z tym ze tutaj ma cos kolo 306-310 KM. Będzie jeszcze 3.0l tri-turbo (745d), 356 KM. Tak wiec widac ze panowie z BMW są z silników 3l bardzo zadowoleni, skoro chcą z diesla 3l wyciągnąć ponad 350 KM :)
Tak BMW zawsze robiło 3 litrowego Diesla bardzo dobrego. A ludzi cieszy fakt, iż mogą wcisnąć pedał co krzyżówkę, poczuć radość z mocy i tylnego napędu a przy tym spalanie i tak trzyma się ok 10-12 litrów na 100km to jest piękne :)
a wiec co polecacie 3,oD czy 4,oD:?
4.0 w dobrym stanie ;)
Jak Cię stać to 4 :D wiadoma sprawa :)