-
No nie wiem moje odczucia na zwykłej 5biegówce i oponach 15" właśnie takie były szczerze mówiąc trochę jaja były ale podobało mi się to, napewno pojeździć trochę i sytuacja do opanowania ale na pierwszy ogień jak siadłem to było jak pisałem. A nie robiłem tego specjalnie bo obok siedział właśiciel więc jego oddech na plecach nie pozwalał by mi na celowe męczenie.
-
Wszystko ładnie, pięknie ale zatankuj to auto bo na oparach śmigasz :peace:
-
Nie no pieknie ciagnie od dolu :D W ogole ciagnie jak popier...na! Szperuj ja czym predzej to dopiero bedzie jazda :)
Tyl naped bez szpery przy takiej mocy w manualu jest bez sensu.
Zrozumialem jak przekonalem sie czym jest jazda na zwyklym dyfrze przy 4.4 manual a moją babcią nawet z automatem po swapie na szpere. Az Ci zazdroszcze tego banana na mordce od radosci z jazdy :D
-
co mam tankować wracałem z trasy do domu było już 25 kilometrów a w zbiorniku 25 litrów to chyba starczy pomyślałem sobie :))))
no z tym zasuwaniem jak popierdzielona to aż tak dobrze nie jest wystarczy kupic diesla 330d w e-46 i zmodzić za kilka tysi i wezmę w dupę :)
ale osiągi mi się podobają wg mnie poziom seryjnej 540ia e-39
zastanawia mnie tylko jak zwykle fakt, gdzie są te wszystkie niedowiarki co to zawsze darli łacha, że mój tuning jest wiejski nic nie daje itp itd czyżby przyznanie się do błędu bolało aż tak bardzo????????
swoją drogą najgorszy jest fakt, że to co mogłem to w zasadzie zrobiłem w tym silniku i został co najwyżej chiptning i dalej tylko swap lub turbo ale to za kilka lat
-
Wylicz luźniejszy dolot i nieco wydajniejsze wtryski nawet jak lambda skruci czasy to na wyzszych obrotach zapas wydajności daje troche mocy.
-
dolot mam już zbudowany z filtra K&N do tego puszka zabudowana w kształt dosyć podobny do oryginał ( w ogóle to 3 wersja zabudowy u mnie ) z dociągiem powietrza ze zderzaka także już się dużo więcej nie da z tym zrobić wg mnie
wtryski wyrobią te co sa bez problemu wg mnie ale muszę na cipa nazbierać z nowa mapą paliwową
-
Ja czuje sporą różnice też nie mam cudów bo tylko wkładka pipercross i wydajniejsze wtryski o ok. 10% ale jako że sama wkłada w moim odczuciu nic nie dała to już po wrzuceniu wydajniejszych wtrysków od 3 tyś wyraźnie mocniej ciągnie. Jak się ogarne to może do koko pojade po cipa coś tam może wymyślimy ;p Ogólnie to zbieram na baranki kwasiaki schmiederman i reszta kwasiak to tyle co bym chciał zrobić w silniku.