Na 5er.pl duzo ludzi to robilo i nikt o zadnym problemie z wezem nie pisal. Pozatym mysle, ze to mniejszy problem niz rzezbic z wkladaniem termostatu od M60 ;)
Krzys jak sytuacja?
Wersja do druku
Na 5er.pl duzo ludzi to robilo i nikt o zadnym problemie z wezem nie pisal. Pozatym mysle, ze to mniejszy problem niz rzezbic z wkladaniem termostatu od M60 ;)
Krzys jak sytuacja?
To z tym termostatem od E31 już testowali? Czy czekacie na mnie? Nie mogłem się do dzwonić do sklepu. Jutro będę próbował. Chyba dawno nikt nie zamawiał.
Teraz walczę z motocyklem "PRIORYTET letni" nie wyhamowałem na rondzie z 300 km i przejechałem skrutem-rozwaliłem felgi,oponę. I sobie narobiłem roboty./:doh:
Krzys no kilka osob pisalo, ze wlozylo i temp 95 maks 97 a przy butowaniu okolo 92-93 wiec idealnie :)
Boss, z ciekawosci spytalem na 5er.pl jak sytuacja ze szybkozlaczkami :) a moze Ty mowisz o E38? Bo ja mam E39 :) a zagladam tutaj czesto bo mamy te same silniki wiec duzo wiedzy stad zaczerpnac mozna, zreszta mialem E32 jeszcze niedawno :)
P.S. Krzys: http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=284...er=asc&start=0
to ten temat z 5er.pl, tam zalozyciel tematu wkladam na 100%, Weeb i ktos jeszcze :) poczytaj.
E39 ma to samo- od 9/98r weze sa na szybkozlaczki, tylko jesli masz starsze auto (silnik bez vanos) to pojdzie bez wiekszego problemu.
To ze cos komus przypasowalo nie oznacza ze w kazdym aucie tak ma byc- to ze coniektorzy fantasci np. na allegro wypisuja ze skrzynia 5HP19 do 540 pasuje lub inne podobne herezje wcale nie oznacza ze tak jest.
Aha.. Mam nadzieje, ze jakos to da rade zrobic. Krzys, a jak u Ciebie sytuacja?
Mieli dzwonić jak będą mieli w sklepie. W poniedziałek jeszcze nie. Miało być na dziś- nie dzwonili. :mad: Czekają na przesyłkę z RFN :phone:
Kurcze to dlugo juz czekasz, ja zamawiam do 10 rano i o 14 mam juz kazda czesc :D
A ktory rok auta masz?
03-98
Mówili, że zazwyczaj max 4 dni jak z RFN idzie. A normalnie jak piszesz :confused:
Po 10 zadzwonię. :hippie:
Hmm czyli masz silnik bez Vanosa, jesli dobrze kojarze? Przynajmniej tak powinno byc w E39, w E38 prawdopodobnie rowniez. Czyli jesli u Ciebie bedzie P&P to u mnie niekoniecznie bo nie znam nikogo, ktory ma na Vanosie i robil taka podmianke. Czekam na info :)