Ma ktoś filmik jak pracuje M62TUB44 z opróżnionymi puszkami oryginalnych katalizatorów?
Wersja do druku
Ma ktoś filmik jak pracuje M62TUB44 z opróżnionymi puszkami oryginalnych katalizatorów?
w e65 3,6 ktoś ma doświadczenie w wycięciu katów ?
U mnie dopiero dziwna sprawa. Wymieniałem łącze elastyczne na wydechu i zauważyłem brak kata :-) Został sprytnie usunięty bez rozcinania puchy. Na zewnątrz ani śladu prucia. To musiała być skrobanka :-) Becia chodzi normalnie E 65 730D.
Parę lat minęło i może jakieś postępy co do obejścia kata się pojawiły
Telepie mi się prawy katalizator w E65 735i
Mam dwie sondy przed i za katem
Miałem już kiedyś błędy katalizatorow i myślałem że to przez LPG więc założyłem tuleje na sondy za katem
Problem zniknął ale chyba czas je wywalić
Nie będzie błędów jeśli tuleje zostaną?
Jak mogę najszybciej sprawdzic czy kat jest zapchany? Pomiar spalin, demontaz? E38 M60b30, 730i. Vmax fury to 150km/h, chyba cos nie tak jak na ponad 200koni na papierze? :)
wykrecić sondy lub inaczej rozszczelnić wydech
No tak, ale wykrece sady, to znow nie bedzie z nich wlasciwych odczytow, sprawdze tak moc? Mam teraz problem, ze auto nie chce sie rozbujac szybciej niz 160km/h. Podejrzewam zapchane katy...
Sondy wykrecasz żeby było ujście spalin i przekonać się czy problem znikł jeśli tak Katy do wywalenia
Jesli sie potwierdzi diagnoza, to jakie katy mozna uzyc jako zamiennik do E38 730i? Ewenutalnie z innego modelu BMW moze cos podejsc? Nie widze tego duzo :(
Wywal całkiem i tyle
Daj znać jak z błędami
Tylko załóż tuleje na drugie sondy