chcesz powiedzieć że próba drogowa np. od 100 do 200 szły zderzak w zderzak ? na pewno nie bo nie jest to fizycznie możliwe
Wersja do druku
chcesz powiedzieć że próba drogowa np. od 100 do 200 szły zderzak w zderzak ? na pewno nie bo nie jest to fizycznie możliwe
porównuje parametry motorów 286KM kontra 245KM 40KM różnicy od 0-100 4,4 7s 4,0d 8,4s a to już spooora różnica 4,0d może się mierzyć ze zdrowym 735i a nie 740i
No chyba, że mowa o 740d po wirusie ale to już inna rozmowa
A jak ktoś mi tu zaraz wyskoczy z tym ile ma momentu 4,0d a 4,4 to zaczniemy liczyć całkę z całych obrotów ;D :P
Dżizas... Od paru postów jest mowa o konkretnym zdarzeniu. I nie testowaliśmy wtedy od 100 do 200... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez p3xeon
Akurat Krzyśka M62 było pewnie jednym ze zdrowszych jakie to Forum widziało.
Było jednym ze zdrowszych ale z silnikiem tez sporo nawalczył z jego trybami awaryjnymi itp nie wiadomo jak było w dzień pomiaru wątpię, żeby BMW pomyliło się w danych o 1,4s zwłaszcza, że oni te auta testowali jak były nowe. A 1,4s do setki to jest spora różnica
by 740d było szybsze od 740i musi być :
740d musi mieć podniesioną moc i być 100% technicznie sprawne
740i musi być nie sprawne
lub
740d być 100% technicznie sprawne
740i musi być KOMPLETNIE DOBITE
Wnioski wyciągnice sobie sami
Fakty
740i przedliftowa (która jest wolniejsza od polifowej)
Robi 100~200 to w około 17 sekund
http://www.youtube.com/watch?v=TjyHL3AKFs0
740d sporo dłużej
v-max 740d jest mniejszy niż 740i
ps. na tym forum jest ktoś który m62TUb35 który objeżdża m62TUb44 lub idzie równo . niestety nie powiem kto takie auto ma i i czyje m62TUb44 są tak dobite ...
hej ja jednak nie zgodził bym sie ze motory m62 sa jakies gorsze poprostu w porównaniu np z m60 zmienił sie rozrząd z bez obsługowego na obsługowy i wielu o tym zapomina... naturalnie wzrosły tez koszta eksploatacji i bezawaryjnosci, choc z tym bywa róznie łatwo przegrzac m62 jezeli ktos nie zagląda czesto pod maske.. ogólnie lepszy blok i technicznie elektryka bardziej rozwinieta, pozbawiony takich chorób jak luzne pompy pekające szpilki korbowody w misie.. główne usterki to elektryka i brak wiedzy oraz łącznik miedzy kierownicą a fotelem... Ja zakupiłem swoje autko w nie najlepszej kondycji i nie powiem ze silnik to trup powiem ze ten kto nim ost jezdził powinien byc trupem..
Pytanie po co taka jałowa gadka na temat co szybsze? Oba te auta niezależnie z którym silnikiem są szybkie. Ja mam np. 3.0d i wg mnie jest on lepszy niż 4.4 bo wozi mnie duzo oszczędniej. A że trochę wolniej... Pozatym jeżeli dla Ciebie p3xeon, ta różnica osiągów jest tak ważna to czemu masz TDS'a??
I po co ten odkop kotleta sprzed pół roku...
bo eksplanacja 725tds jest najtańsza z każdego możliwego silnika w e38 , mechaniczny wtrysk , ropę zawsze tanio załatwisz...
No "nawalczył".... ;D Zmiana bezpiecznika i silniczek cykał jak pszczółka... Tylko o tym trzeba było przeczytać w stosownym temacie. Proponuję panom nie znającym sytuacji dać sobie na wstrzymanie i pohamowanie temperamentu, bo oprócz wywołania bezsensownych przepychanek do niczego ta (swoją drogą OT) dyskusja nie prowadzi.Cytat:
Zamieszczone przez Zdzira 850I
Odkop sam w sobie nie jest zły, jeśli ktoś ma coś wartościowego do dodania. Lista na pierwszej stronie wciąż się (niestety) wydłuża.Cytat:
Zamieszczone przez szajboos
Natomiast dyskusja czy szybsze jest 740d czy 740i na pewno NIE należy do tego wątku... :roll: