Nie wierzę, że przez holowanie w temperaturach które teraz mamy może dojść do unieruchomienia skrzyni, może to zbieg okoliczności
Wersja do druku
Nie wierzę, że przez holowanie w temperaturach które teraz mamy może dojść do unieruchomienia skrzyni, może to zbieg okoliczności
Nadzieja umiera zawsze ostatnia.
W sumie musieliby naprawdę zasuwać i to daleko na tej linie aby zepsuć tą skrzynie hmm. Ja wczoraj kupiłem E39 z padnietym turbo i też holowałem(fakt max 30 i na zimnym), bo nie chce jej zbytnio palić aby się nie "rozbiegła" i nic się nie stało, chodzi bez problemu - wiem, no bo w końcu musiałem kawałek przejechać po dojechaniu na miejsce
Nie....no ...... Przejechać się zawsze trzeba :lol:
Jazda próbna obowiązkowa przed zakupem, chociaż metr :D
Apropo jakby ktoś chciał to sprzedam ją za 5 tyś :D
Tak czytam ten temat i mam pytanie w sprawie visco. Często opinie są bardzo różne i już nie wiem kiedy visco działa poprawnie. Odpaliłem auto na zimnym visco nie da się zatrzymać. Na wolnych obrotach kręci się ale na pewno nie na maxa. Wskazówka zawsze w pionie nigdy się nie wychyliła. Jeśli nie mogę go zatrzymać to działa poprawnie czy nie?
Visco jak jest gorąco powinno huczeć głośno, po odpaleniu na zimnym też na sekundę powinno, jednak najlepiej sprawdzić na zegarach testem lub impą temperature. To, że wskazówka stoi w pionie nie zawsze oznacza, że jest idealnie.
Temperatura w tescie na zegarach. W jezdzie po miescie po rozgrzaniu miedzy 102-105.
Hej wszystkim. Skrzynia okazała się sprawna. Chcieliśmy wjechać na warsztat i okazało się że samochód jedzie. Nie wiem czy to wina holowania ale coś się jej pochrzaniło i samo się naprawiło... Wymieniłem olej i filtr. Zbiornik paliwa nowy zawieszenie porobione. zostało tylko zrobić gaz. Jeżdżę kilka dni i jest mega super. Wszystko chodzi cicho i bez żadnych anomalii :) Nareszcie :D