a te dwie uszczelki?
http://www.********.com.pl/pl/p/ZF-6...TZB500030/2485
http://www.********.com.pl/pl/p/ZF-6...TYLNY-OEM/4202
Wersja do druku
Te szczerze nie wiem. Google pokazalo ze sa one do audi, na kolnierzu skrzyni w 6hp czegos takiego mnie ma
A może przyczyną leży gdzies indziej... wczoraj wracając z roboty włączyłem ukryte funkcje licznika... po przejechaniu 28 km temperatura w ukrytych funkcjach licznika wskazuje na 80 do 82 stopni na zewnątrz było 5stopni zaś dzis na zewnątrz 8 i w aucie temperaturę po przejechaniu takiego samego dystansu była 80 do 83 a wydaje mi się ze powinna być 90 a może trochę ponad ... ktoś mi kiedyś pisał na innym forum ze może to być uważany czujnik temperatury cieczy i może dlatego falowac bo ktoś miał taki przypadek .. co wy na to??
Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na post kolegi lukasz740 "Olej nie powinien być koloru czerwonego, do skrzyń biegów 6HP nie leje się zwykłego oleju ATF... "
Według mojego doświadczenia oryginalny olej ZF Lifeguard Fluid jest raczyj koloru zielonego.
Pozdr.
Ale może to być od tego ?? Bo kiedyś ktoś podsunął taki temat odnośnie temperatury a właśnie falowania
Widze ze nie mozesz pogodzic sie ze musisz robic te sprzeglo.
Jak koszty cie przerazaja to sprzedaj te 740d bo nie jest to tani motor w utrzymaniu, niektore czesci sa drozsze niz w 745d czy 760i.
Słuchaj... bo może do mnie nie dochodzi ze musze zrobić sprzęgło ale ty nie możesz odpuścić sobie właśnie tego hydrokinetyka... Wbijam 5 bieg albo 6 wjeżdżamy pod wzniesienie i auto niefaluje... powtarzam nie wibruje nie szarpie.. łatwo jest powiedzieć wymień hydrokinetyka miskę filtr itd , zrobię i jak będzie to samo to kto mi odda za to pieniądze? ? Juz w serwisie powiedzieli ze to na bank wtryski i co?? Wymienione i dalej to samo l... nie ma takiej osoby która by się znała i ten temat ogarnęła taka prawda .. a piszesz ze sprzęgło robisz co 100 tys mam kolegę i jego ojciec jeździ e65 tyle ze 3.0d ma ja od nowości auto ma 425 tys i jeszcze sprzęgła niewymienial olej w skrzyni ewentualnie i skrzynka ładnie pracuje ... wiec nie ma się co porywac na wymianę .. zresztą jakby to było sprzęgło to ja tym autem zrobiłem 7185km od momentu zakupu i nic nie jest lepiej i nic gorzej...mama w audi a6 miała walnie konwerter to objawy jego zużycia szybko się powiększamy ... momentalnie... I było to falowanie przy stałej prędkości wibracje szarpanie skrzynka potrafiła na zimnym mieć taki uslizg ze przeciągala z 2 tys na 3 ale to już był późniejszy etap... później ginęli biegi po rozgrzany wsteczny trzeba było gazowa by wszedł a potem normalnie na drive trzeba było robić tak samo wiec coś juz o tym się wie ... i u niej był na 100%.. nieproblem to wymienić tylko problem znaleźć przyczyNe. ..bo po czym twierdzisz ze to konwerter.?? Auto nie faluje przy stałej prędkości , przestaje całować od 1426 włączam tempomat niefaluje ..
Ja swoje napisalem, wymieniaj co chcesz.
Ja troche wiecej przez te kilka lat najezdzilem niz 7k, i 3ci raz sprzeglo bede robic.
No ja rozumiem tylko tyle że ja pisałem że zrobiłem ponad 7 hak auto faluje i nic się nie pogorszył nie poprawiło. .. u matki w a6 odrazu usterka się pokazała i pogłębiala szybko