-
A może kolega ma porządnie przestawiony w dół mnożnik na kompie pokazującym spalanie? :) Chyba o 20% można....
Co do obrotów to w manualu mam jakieś 4600 obr/min przy 190 ;) W automacie mogą być dużo dłuższe, pamiętam że e34 525 tdsA miałem 1300 obr/min przy 100 km/h :D
-
No to teraz ciekawostka.
Trasa Poznań - Wawa na autostradzie, włączona klima, trochę wiatru w twarz, tempomat na 130 - spalanie 14,5 l/100km
powrót - bez klimy, bez wiatru, tempomat na 130 - spalanie 10,08 l/100
No i co? do Wawy jest pod górkę czy co?
Wiadomo, że klima to trochę obciążenia dla 2.8, wiatr też swoje robi, ale to pokazuje jak bardzo takie czynniki (o których nikt nie wspomniał) wpływają na spalanie więc nasza dyskusja kto ile spala i czy to możliwe czy nie jest chyba totalnie bez sensu, lepiej założyć temat z rekordami spalania kto ile wycisnął przy sprzyjających warunkach ;)
-
To 2.8 żry 10-11 litrów PB w trybie mieszanym, każdy rozumny chłopak który ma chęć kupić siódemera niech kupi v8, taki motur zje 12-13 PB - wrażenia z jazdy bezcenne.
Przy okazji...założyłem lornetki i nawet fajnie gra :)
https://www.youtube.com/watch?v=2YnyA1_A1X0
-
Zgadzam się że V8 w teorii pali niewiele mniej w trybie mieszanym ... ale to też kwestia indywidualna....
zależy ile kto robi trasy. u mnie 90% jazda miejska... więc... różnica w spalaniu byłaby kolosalna, a z mocy V8 i tak do końca bym nie skorzystał.
wybór padł na 2.8iA i jestem zadowolony. Wygodnie, Cicho... nie szybko fakt... ;) ale jak ktoś chce szybko to na motur ;)
Jeśli chodzi o eksploatację i stopień skomplikowania R6 do V8 nie ma co porównywać. V8 będzie dużo droższe...ale rekompensuje to brzmieniem i zapasem mocy...
Maxtoto - dobrze gra... rasowo...hehe...tylko drzwi nasmaruj ;)
pozdro
-
To ja dodam coś od siebie. Gdy kupiłem auto w NL miałem ok900km do domu. Jechałem spokojnie nie znałem auta itp. Prawie cała trasa autostradą łącznie może 35km zwykłą drogą. przy 120-130km/h na tempomacie (połowe drogi) dojechałem na jednym baku!!! Spalanie wyszło ok 10l sam byłem w szoku jakiego economica zakupiłem:) Normalne spalanie auta w cyklu mieszanym to 15l, ale osiągnąć ponad 20 też łatwo:) Chyba mnie już nic nie zdziwi. Dodam, że mam m73.
Także myślę, że w 2.8 jak ktoś spokojnie jedzie to jest szansa na osiągniecie 9l na trasie.
-
Moja przy jeździe do 120 /130 spokojnie na trasie mieści się w 9l z wyprzedzaniem co jakiś czas jak trzeba.
http://i60.tinypic.com/2im2wzs.jpg
takie spalanko na trasie +1,2l/ 100 - bo komp zaniża...
-
Nie wiem jak uzyskujecie takie spalanie. Moja ex ex e46 coupe z tym silnikiem palila znacznie wiecej. Fakt ze wysoko krecona bo inaczej jechac nie chciala :)
Tylko pozazdroscic...
Pozdro.
-
Ja w trasie jadąc zazwyczaj 150-170 ( autostrada lub ekspresówka ) mam spalanie na poziomie 10l. Na zwykłych drogach 120-130 spokojnie mieszczę się w 8-8,5l.
Jak dla mnie 2.8 jest bardzo ekonomiczny. Spalanie w Wawie mam 12-13l. 4.4 pali bez porównania więcej. W trasie spali spokojnie 2l więcej co na większym dystansie robi naprawdę dużą róznicę w kosztach paliwa ;) O mieście nawet nie wspominam bo tutaj różnica jest kolosalna. Mnie osobiście 2.8 w zupełności wystarcza i nie uważam żeby był zbyt słaby. Pewnie że 4.4 jedzie bez porównania lepiej ale coś za coś ;) Ścigałem się kilka razy z kumplem w 730d i za każdym razem dostawał baty więc jednak 2.8 nie jest najwolniejszą wersją E38 ;)