Tu masz przycisk kamery cofania.
Załącznik 7211
tu masz wł/wył wentyli
Załącznik 7212
A co do komfortów to użyj googla :)
Wersja do druku
Tu masz przycisk kamery cofania.
Załącznik 7211
tu masz wł/wył wentyli
Załącznik 7212
A co do komfortów to użyj googla :)
może warto napisać poradnik :)
Widzę Paweł, że zarobiony w pracy jesteś :bounce:
Fotele komfort mają więcej guzików sterowania m.in do wysuwania przedniej części fotela itp.
Zarobiony na maxa :)
Coś tam się tworzy http://7er.pl/showthread.php/39174-K...wskaz%C3%B3wki
Jak tak dalej pojdzie to do konca tygodnia z 800km bedzie efka miala nastukane.z zonka wypady wieczorne robimy powiem ze przhu#@ sie jezdzi mega auto :) fotele troche dokuczaja i runflaty ale zimowki zamowione wiec mam nadzieje ze zdarze je zalozyc przed sprzedaza lol
Co moge polecic albo nie po 1,5 roku użytkowania:
-fotele comfort, bo maja lamane w polowie oparcie. Jak ktos nie jest blond, szczupłą sprężynka tylko przygarbionym informatykiem to to doceni. Regulacja szerokosci jest ok. Podparcie podudzia mnie sie nie przydaje. Z tylu comfort to juz kwestia tego co sie chce tam robic. Jak zaprosic damę na salony to comfort sie nie nadaje:)
-wentylacja foteli, wazniejsza niz podgrzewanie. Jak zalozysz koszule i marynarke to w lato nie upocisz sie przy wsiadaniu do samochodu. Istotne jak po 300km masz spotkanie biznesowe.
-xdrive, daje poczucie bezpieczenstwa w zime i jak pada mocny deszcz, ale da sie i bez tego
-jak jest duzo jazdy po autostradach to tempomat z radarem i ostrzeganiem przy wyprzedzaniu. Jak przysniesz czy sie zagapisz info o kolizji jest bezcenne. Podobnie w korkach. Wada jest to ze wszystkie bmw i jaguary pracuja na tej samej czestotliwosci. W miescie zdarza sie info o interferencjach.
-jak ktos smiga czesto po drogach w lesie to polecam night vision. Dobre na zwierzęta.
-hud na szybie. Bardzo wygodna sprawa. To polecam zawsze. Nie trzeba zerkac na deske. No i tylko wtedy night vision ma sens bo hud pokazuje ostrzeżenia.
-swiatla adaptacyjne=bezpieczenstwo. Automatyczne zmiana dlugie/krotkie dziala tak sobie. Ludziska z naprzeciwka potrafia migac z 1km ze jest za jasno.
-rozpoznawanie ograniczen predkosci. W Polsce dziala jak chce.
-surround view. Czyli kamerki dookola samochodu. W dzien przy parkowaniu super. W nocy malo co widac podobnie jak pada. Jak sie polaczy ten system z czujnikami parkowania i zerkaniem w lusterka to jest juz bezpiecznie i te 5m dlugosci nie sa takie straszne
-nie mam tylnej osi skretnej bo akurat w moim roczniku nie bylo opcji xdrive i active steering w jednym, ale polecam bo widzialem jak dziala przy parkowaniu.
Ciekawi mnie ile z tych systemów i pierdółek zacznie się psuć pod dłuższym czasie i jaka będzie dostępność używek i cen :)
Myślę że jak auto nie będzie miało wypadku, nie będzie miał żadnych zwarć*w środku, nigdzie nie dostanie się*woda to z pewnością jakieś tam lata sobie to popracuje bez większych problemów, na pewno dużo zależy od tego jak kto dba auto, jak je użytkuje i gdzie je "parkuje". Na ulicy w -30 jak będzie stało, to jest inaczej jak by stało w garażu +15, myślę że przekłada się to dużo na samochód...
Rada serwisowa za darmo. Jesli w samochodzie jest system odzyskiwania energii z hamowania to akumulator AGM wytrzyma maksimum 3lata. Po tym czasie rozruch nadal jest prawidlowy ale zaczynaja sie dziac dziwne rzeczy z elektronika. Pierwszy objaw to komunikat o niskim stanie baterii po tygodniowym postoju. Hamulec postojowy czasem blokuje sie mechanicznie. Komputer silnika sypie bledami. Xdrive zglasza problemy z rodzialem momentu. Diagnostyka nie pokazuje bledow zasilania. Akumulator na tescie zewnetrznym nie daje objawow. Wsadzony do innego samochodu dziala prawidlowo.
Wymiana baterii na nowa rozwiazuje problem.
Sytuacja z F01 750i xdrive z 2010r.