Auto jadące z prędkością 200km/h jest poza zasięgiem jak wchodzisz na pasy , jak juz na nich jesteś to jest za późno...
Wersja do druku
Auto jadące z prędkością 200km/h jest poza zasięgiem jak wchodzisz na pasy , jak juz na nich jesteś to jest za późno...
Jak ktoś leci 200 po mieście to powinni odbierać prawko na np 5 lat i kierować do psychiatry na badania.
To wyobraź sobie teoretyczną sytuacje. Matka z dzieckiem podchodzi do przejścia. Rozgląda się w obydwie strony - w zasięgu jej wzroku nie ma zagrożenie, wchodzi na przejście i w ułamku sekundy tuż obok niej jest pędzące z prędkością 200km/h auto. Dziwne, nie? Przecież przed wejściem rozglądała się i nie widziała zagrożenia. Po to ustawodawca przewidział jakieś zasady, żeby ich przestrzegać. Można dyskutować, 50km/h to wolno i niewolno, ale 200, to zdziebko przegięcie...
I tu niech każdy zada sobie pytanie, co by było, gdyby na tym przejściu był ktoś z Waszej rodziny...
chytrusek o czym ty gadasz ? Miasto to miasto , choc by bylo nawet 10 pasow masz jechac przepisowo , no rozumiem 10 km wiecej granica bledu licznika . Ale k.... 200 na godzine ? Wogole co to za temat Mod juz dawno powinien go skasowac . Jakies durne przechwalki kto ile jechal . Jestem za zalozeniem tematu z wynikami potwierdzonymi filmem i to w dozwolonym do tego miejscu .
P.S jak ktos pisze ze 735 jechal ponad 230 na godzine i to jeszcze w e32 to smiac mi sie chce , beka z was panowie ...
Dlatego właśnie jestem przeciw takiej jeździe w mieście.
Pisałem o tych pieszych, którzy wchodzą pod koła będąc przekonanymi, że kierowca zatrzyma się w miejscu, bo oni mają pierwszeństwo.
Kiedyś pod szkołą, na świeżo posypanej śniegiem jezdnię wyszedł mi pan ze znakiem stop i wyprowadził dzieci. Jechałem busem, załadowanym po dach (ok. 2,5 tony towaru) i zatrzymałem się w środku przejścia, mimo, że jechałem 40. Wytłumaczyłem klientowi, gdzie ma ten znak sobie włożyć i od tamtej pory przeprowadza dzieci zgodnie z zasadami, jakie przytoczyłem wcześniej ;-)
Dobrze, że nikt nie ucierpiał(oprócz dumy tego pana).
chytrusek chlopie wpierw zapoznaj sie ze znakami przy szkole jak jechales 40 do po 10 za wiele bo przy szkole jest 30 . Sory ale sprawne auto z 30 stanie w miejscu . Juz dawno w polsce powinni byli wprowadzic zasade ze masz sie zatrzymac nawet jak ktos jest w poblizu przejscia dla pieszych .