-
wygladaja super :)
Jednak jako ze lubie dbac o kazdy najmniejszy szczegol i wnerwia mnie ze jednak ringi nie sa idealne w 100% chodzi mi o to ze tak jak na zdjeciu pabla ringi sa jak by krotsze lub nie rowne mowie o miejscu soczewki prawy gorny rog
jedynie co to ze obydwa ringi na obydwu stronach zlewaja sie tak swoja wada ze wygladaja jak by tak mialo byc :)
w dzien jezdze bez xenonow bo widac mnie normalnie jako swiatla dzienne chyba ze juz naprawde swieci mega slonce to dopiero odpalam xenon
Zdjecie nie daje efektu nawet w 50%
Sam probowalem wielu ujec z ronych pozycji itd niestety tego sie nie da uchwycic jak to mocno daje w nocy
-
Dokładnie potwierdzam słowa Trola efekt dużo lepszy mimo, że są to same rurki beż obudowy...
Co do fotek to chyba Anatolek dałby radę ale ja również jestem za cienki w uszach - po prostu trzeba to zobaczyć... :cool:
-
No to trzeba na spocik i obejrzec co i jak :D :D
-
-
A ja mam pytanie z troche innej beczki- jak wyglada sprawa ringow a tzw. swiatel do jazdy dziennej?? Konkretyzujac czy moznaby LEGALNIE smigac tylko na ringach w dzien?
Z tego co wiem dopuszczalne swiatla do jazdy w dzien wystarczy ze maja zarowki o mocy 21W (21W czesto sa stosowane w maluchach ze wzgledu na braki mocy :D ) lub wiecej do 60W- z tego co widze ringi CCFL emituja na moje oko napewno wiecej candelli jak zarowki 21W (kierunkowskaz/stop).
Mial juz ktos z was stycznosc z tym tematem??
-
Oficjalnie nie jest to zgodne z prawem - potrzeba certyfikacji takiego oświetlenia niestety.
Światło jest faktycznie dość mocne i chyba powinno spełniać wymogi.
-
Powinno ,ale nie spełnia. Ori sa dużo mocniejsze .Ja jeżdze na ringu i xenonie w halogenie .Narazie mialem 1 kontrole. Pies sie pyta czemu bez świateł jade ,ja że mam dzienne a on gdzie przyciski z napisem, ja że to ori bmw i sie odczepił tylko trzeba uważać bo może poprosić o odpał postojówek a wtedy lipa :D :D
-
Ciekawy jestem jaki certyfikat maja te lampki dokladane do maluchow ktorych komplet kosztuje 40zl :D do nich nikt sie nie czepia- a co najlepsze swieca tam gdzie akruat w czsie montazu podpasuje srubka co jest dla mnie najwieksza paranoja...
Anatol te ringi CCFL swieca bardzo mocno- duzo mocniej jak ori, z tym ze ori sa troche grubsze. Jakby mnie policjant spytal o "przycisk z napisem" to na bank wylapalbym mandat i to za obraze, bo peklbym chyba ze smiechu ;D
Mam nadzieje ze ktorys z improterow wpadnie wkoncu na pomysl zrobienia homologacji ringow na oswietlenie dzienne- sa duzo lepiej widoczne i co najwazniejsze swieca o odpowiednim kierunku i nie da rady ich zle zamontowac :D wtedy napewno nie bedzie sie mogl opedzic od chetnych ;)
-
Tak świecą dużo mocniej niż ori np w e39 (ale na nich nie możesz jeżdzić w dzień) ori dzienne w x5,e90 święcą dużo mocniej od naszych (wewnętrzne ringi) porównywałem. Więc pozostaje jezdzić póki się da na tym ;D
-
Założyłem sobie właśnie ringi te jaśniejsze. Efekt jest spoko. W prywatnej galerii są zdjęcia narazie takie ale kiedyś zrobię w nocy bedzie lepiej widać. Są troszeczke za małe wielkością ale ogólnie polecam brałem od tego samego gościa co komando. :papa: