Spokojnie będziemy robić razem :)
Wersja do druku
bez urazy dla mnie robienie remontu na używanych uszczelkach to nie remont nie uraź się tylko dla mnie wkładanie używanej gumy 15 letniej w miejsce używanej 20 letniej to bezsens i tyle. 1 dzień to bardzo mało nawet w 2 osoby ale życzę aby wszystko poszło jak należy
Zgadzam się z Tobą, ale to nie jest zwykła guma. Tak naprawdę to jest gumowany metalowy kołnierz, gdybym tego nie sprawdził to bym nie pisał, tej gumy nawet nie ściśniesz śrubokrętem, jakbyś miał w ręku to byś mi przyznał rację. Mam taki set już od roku w aucie i jest bez problemu. Niestety uważam, że wydanie 2k na te uszczelki jest bezzasadne i już. Te uszczelki się nie zużywają, poza tym, że do 97 roku miały zły design. Widziałem sparciałe muszę przyznać, ale jak ja wymieniałem je po raz pierwszy w tamtym roku u siebie, miałem z 87 roku i były idealne jeśli chodzi o gumę. Również nigdy nie miałem problemu z lewym powietrzem na starych, mimo tego, że miałem pierwszy najbardziej nieudany wypust, zatem to też raczej wynika z niechlujności mechaników raczej.
Poza robię ten remont, bo chcę wymienić uszczelki pod głowicami, bo od nowością są fabryczne. Oczywiście wszystko co mogę zrobić przy okazji.
Jeżeli nawet kiedyś uszczelki kolektora padną w co wątpię, bo przerabiałem temat dość mocno, to mogę je wymienić w ciągu jednego popołudnia, a jak mi strzeli uszczelka pod głowicą jak będę gdzieś na zlot jechał, to już niewesoło, szczególnie za granicą.
ok jak chcesz twój samochód tylko w tym przypadku nie pisz, że twój remont jest tańszy skoro porównujesz remont na używanych częściach do mojego na nowych :)))
a twoje podejście rozumiem ok tylko nieadekwatne ceny nowych do używanych porównywać :)
ja u siebie będę dzisiaj lub jutro polerował sobie głowicę :)))
Tuczi a co sądzisz lepiej remont automatu czy manual?????
Uważam, że 7 w manualu to jak M w automacie, czyli nieporozumienie :-P Ale znam Twoją zajawkę i wiem, że lepszy byłby manual ;)
P.S. Remont wyjdzie taniej niż swap.
~ wysłane poprzez Tapatalk
Dupa tam.... Ten automat jest tak wolny jak mój 124 200d. Automat do 7 owszem ale w e38...
Pakuj biegówkę,będziesz wiedział że żyjesz...
ja jak coś mam 6 biegów po remoncie synchro :P a co do sprzęgła to bym mógł załatwić naprawdę leciutki zestawik :)
napisz na pw cenę i coś więcej o tej skrzyni
no Tuczi dokładnie znasz moją zajawkę do osiągów a 5HP30 a 6 getrag to inna liga frajdy :)))
no i jest jeden minus denerwuje mnie to, że na remont tez trzeba z 3-4 k wyrzucić a gwarancji daja wszyscy tle co kot napłakał i jak padnie to będzie oczywiście moja wina chociaż tutaj wszyscy co mnie osobiście znają dobrze wiedzą, że jestem przeciwny upalaniu i katowani 7er
stawiam, że kosztowo to tak
manual 6-6,5k
remont 3-4k
ładna sztuka,bardzo zadbana,super wnętrze pozdro:) dla klasyki:)