A jazda zadbanym 745 z lpg będzie tańsza i fajniejsza niż 730d.Miałem 5 lat takie auto i wiem co pisze.
Wersja do druku
A jazda zadbanym 745 z lpg będzie tańsza i fajniejsza niż 730d.Miałem 5 lat takie auto i wiem co pisze.
LPG też ma swoje wady.
Jak jeździsz po miejscu to cały czas latasz na benzynie. Znowu na trasie stoisz co 300km i tankujesz np po drodze do Belgii 4 razy! A diesla raz na granicy PL /D
Wszystko ma swoje wady i zalety i każdy potrzebuje co innego.
Mialem 3.6 V8 i wiecznie problemy między innymi z wolnymi obrotami kolega ma 750i w super stanie, wszystko Perfect i wiecznie problem z nierówna praca na wolnych
To samo drugi kumpel w 745i. A dodam że jak jezdzil miesiąc na benzynie obroty były idealne!
Auto zadbane a mimo wszystko problem.
Nastepna sprawa ktoś ma firmę i potrzebuje sobie rozliczyć VAT z paliwa to bierze diesla
Z tankowania prawie stówa zostaje w kieszeni nie mówiąc o tym że diesel z tą masa naprawdę mało pali
Też bym wolał 750i ale zostawiłem diesla bo dużo mniej z nim problemów.
Ps 3.0d a 3.0d to różnica
Jeden potrafi chodzić jak typowy klekot a drugi zadbany cicho i z kulturą.
Drugi raz jak bym kupował diesla E65 to V8-D :) Mimo że 3.0d się spisuje ok
Mój 730D wczoraj w Niemczech ;)
Leciałem tak z gościem Mercedesem przez 50 km https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1971739e3d.jpg
A od kiedy 730d pre-lci leci do 250km/h? Masz wirusa?
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Hehe przecież to nie fotomontaż ;)
Jechałem za nim w tunelu aerodynamicznym to szedł 250
Jak jechałem pierwszy to 240 w sumie tyle
Ja jeżdziłem dieslem siedem lat zapomniałem co to przyjemność z jazdy ,teraz 2.0 benzyna ,zero drgań ,cisza nie śmierdzi itd pozdrawiam.
2.0tdi ma jakiś sens bo pali mało ale 3.0 td pali tyle co benzyna 2.0t.
Każdy ma swój rozum :)
Też bym wolał jeździć benzyna 750 ale ze względów praktycznych i ekonomicznych jest i będzie diesel [emoji14]