-
Trochę posiedziałem rozkminiłem sprawę, 6hp26 nie każda podejdzie np. od benzyny 745 nie podjedzie bo obudowa skrzyni się rożni a dokładnie Dzwon, inne kształty bloku silnika. Trzeba szukać skrzyni od rzędówki, i w razie czego przełożyć mechatornike z obecnej skrzyni i to chyba na tyle?
-
Sa rożne wersje skrzyń 6HP26 i wyznacznikiem dla Ciebie jest właśnie STUCKL. NR. - wtedy masz pewność ze skrzynia będzie identyczna, także sterownik.
-
Najlepiej było by dostać z tym samym numerem, ale na razie znalazłem dwie sztuki z czego jedna uszkodzona, druga za daleko mojego miejsca zamieszkania preferuje tylko odbior osobisty. Jeżeli będzie inny numer , obudowa ta sama to co mnie czeka? Przekładka samego mechatronika nie wystarczy ?
-
-
Z tego co na obecna chwile wiem to może być inny kod skrzyni, wystarczy swój mechatronik włożyć i nie trzeba usuwać ISN dawcy wraz z przepisaniem mojego numeru vin. Proszę o potwierdzenie tylko czy mam racje?
-
Założyłes już skrzynię odpowiednia ?
Ja dodam od siebie że konwerter z 4.4 n62b44 2005r pasuje do 3.6 n62b36. Mimo ze numer katalogowy jest inny. Skrzynie najlepiej dobieraj od tego samego motoru i rocznika. Numery stuckl się różnią