Zamieszczone przez
Słowik
Jeśli miałbym teraz kupować auto do 100k to zamiast F01 na pewno wolałbym S-klasę lub A8. Miałem okazję jezdzić wszystkimi trzema i dla mnie oba auta konkurencji prezentują wyższy poziom od BMW i są dużo bardziej dopracowane. Silnik w S500 ma wyższą kulturę pracy niż 750 i nie ma większych wad. No i jakość wnętrza nie ma porównania ;) Jak jechałem 750 to nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia, a wręcz przeciwnie. Skrzynia poszarpywała, zawieszenie stukało, na wolnych obrotach czuć było jakieś wibracje od silnika. Myślałem że w porównaniu do E38 to będzie jakaś przepaść jeśli chodzi o komfort ale tak nie jest. I taka udawana jakość. Niby na pierwszy rzut oka wszystko wygląda pięknie ale jak się przyjrzymy to materiały niestety nie są rewelacyjne. Zobaczcie że Mercedes poszedł z jakością w górę, a BMW w dół więc nie jest tak, że wszyscy producenci obniżają trwałość aut. Gadałem z gościem z ASO Merca i mówił, że u nich nie ma w tej chwili jakichś większych wpadek. Na pewno nie takich jak w BMW.