Tak na prawde Krzychu to nie ma już teraz chyba znaczenia. Wszystko jest spasowane, wygląda ładnie, jeździ prosto i szybko więc po co się doszukiwać dziury w całym ;)
Wersja do druku
Tak na prawde Krzychu to nie ma już teraz chyba znaczenia. Wszystko jest spasowane, wygląda ładnie, jeździ prosto i szybko więc po co się doszukiwać dziury w całym ;)
wiesz zawsze mozna cos znalesc :]
z drugiej str tez mnie irytuja te odcienie srebrnego koloru..moze jest tak jak mowi Anatol..moze jest tak ze tak jest fabrycznie.. niebawem kolega kolegi wroci z urlopu i jesli bylo to robione w serwisie to bede mial historie auta co bylo dokladnie wymieniane to wam powiem ;)
Jestem zdecydowanie za żółtymi kierunkami.
Co do odcieni srebrnego koloru, to ja w swoim E23
też mam wrażenie, że drzwi są jaśniejsze :)
Coś w tym jest bo z Krzychem sprawdzalismy mi całe auto czujnikiem i wyszedł błotnikm ale prawy a lewy na tle drzwi wygląda TAK :/ Drzwi też nie ruszane :P Na żywo nie zauważalne a na zdjęciu wyszło ..
Oj tam chcecie aby ponad 10 letnie auto było jak nowe :) Byle szpachla nie odpadała za bardzo :)
Nie ma sobie co zawracać tym gitary. W wielu srebrnych, niebitych autach na zdjęciach cyfrowych wychodzą różnice w odcieniu. Taka już uroda. Przecież wystarczy, że drzwi były lakierowane pod delikatnie innym kątem niż reszta auta i już będzie różnica w refleksie
.. i myślę, że to tu właśnie należy szukac przyczyny. Myślę też, że tyczy sie to większosci metaliców. :PCytat:
Zamieszczone przez Gasper
I szczególnie jasnych metalików. Na ciemnych aż tak bardzo nie widać tego efektu.Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
Krzychu u mnie też każdy inny element ;D .... żeby było smieszniej mamy z Czarkiem dwa (fabrycznie) identyczne z nazwy kolory ... a auta stojące obok siebie wyglądają na dwa różne kolory !!!
co do odcieni lakierów to zgodze się z przedmówcami(kąt malowania) -to prawda -znam to z praktyki gdy sam się uczyłem lakiernictwa ;)
Co tu dużo mówić auto jest klasa :)