M62 bez vanosa srednio 16.7l pb to aktualne spalanie u mnie.
25l pala mi ciagniki siodlowe 500koni w automacie z pusta naczepa.
Wersja do druku
Wiem, ze ciężko się do tego zmusić, ale czy jechałeś kiedyś za tirem ze stałą prędkością bez wyprzedzania czegokolwiek ? To się przekonasz, że te 8,5L jest realne przy emeryckiej jeździe :) Wracałem tak z Francji, musiałem jechać powoli bo miałem do wymiany tuleje tylnej belki i górne tylne wahacze. I średnie spalanie na tej trasie wyszło mi 8,5 L LPG/100 km :)
Miałem na myśli "średnio w mieście" skoro u Ciebie "max w mieście" to 14 :) I o spalaniu 328i też mówiłem o mieście.
Pochodzę z mazur, ale sporo lat mieszkałem w krakowie i kilka miesięcy w roku tam spędzam, zależy gdzie mam zlecenia :) żonę mam też krakowiankę :) I sporo rodziny w Rabce, Osielcu i Rabie wyżnej a propos Twoich stron...
Bo niby o jakim spalaniu PO MIEŚCIE mam mówić na mazurach? Jak tu miast nie ma :D
16.7l pb = 19,5-20 LPG :) Jak najbardziej normalne przy tym silniku.
(sory za nieedytowanie tylko post pod postem...)
Edytuj posty!
Panowie, w związku z obecną ceną gazu (1,71 zł) dalszą dyskusję o spalaniu uważam za bezcelową :D
Lepiej napisz : "Fajni by było mieć w garażu 728i i 750i i nie martwić się o cenę benzyny"
:pound:
Latalem do pracy ten tydzien specjalnie w taki sposob, zanim wyjade mam kawalek miastem, korek, z powrotem to samo, a potem mam caly czas autostrade -35 km w jedna strone. I caly czas but - tak 180. Czyli taki troche mix miasta i autostrada zwawo. Zatankowalem do pelna, przelecialem rowno 255km i na tej samej stacji znow do pelna. Weszly 32l. Wiec ni mniej ni wiecej 12.5 l lpg/100km.
Dodam ze przy tych upalach na benzynie moje auto chodzi 10s i wbija gaz. Czyli na benzynie pokonalem moze 1km ;)
Co do obrotow a predkosci to mam 3.5 rpm przy rowniotko 190km/h. Niedowiarkom moge zrobic fotke ;)
Jest mnostwo rzeczy podnoszacych spalanie, a nie dajacych o sobie znac. Zdrowa 728 ma palic tyle!
wytaptane z galaxy note 4
melomaster nie mialem jeszcze tak oszczednego auta jak piszesz a mialem nie jedno z kuchenka.
musze sprawdzic u siebie obroty przy 190km/h. Obroty pewnie zaleza glownie od skrzyni biegow.
Pozdro.
Ja użytkuję od kilku miesięcy 728iA... i szczerze tociężko mi uwierzyć w 12l LPG.
Nie mam gazu. ale na trasie to mi 9-10 l spokojnie wciąga. i to przy prędkościach 100-120km/h
w mieście 15l jak nic... nie ma to tamto. Fura ciężka, moment dość mały jak na masę... więc trzeba kręcić.
ale może u mnie coś nie do końca okej....chociaż sporo porobiłem przy niej już...
Zgadzam się że ten silnik od 180km/h już męczy się i to konkretnie...
Ale skoro tyle Ci pali to masz wypas...
tylko się cieszyć. Moja tyle nie pali...