-
Witam! Gasper powiedz mi kolego gdzie wymieniałes olej w skrzyni w jakim warsztacie ?? Pytam bo mieszkamy bardzo blisko siebie a też zastanawiam się nad tą operacja. Co prawda nie mam żadnych zastrzeżen do skrzyni i nawet koleś z serwisu Olszowca w Poznaniu powiedział mi ostatnio że oleju w steptronicu sie nie wymienia, ale z tego co zdąrzyłem się juz zorientowac to kompletne bzdury. Więc jeśli masz jakiś znany i dobry warsztacik który dobrze się tym zajmie to z góry dziękuje . Pzdr
-
No i nowinki....
Oddalem auto do serwisu od skrzyn na wymiane oleju. Liczylem sie z tym, ze moze sie na tym nie skonczyc. No i sie nie mylilem. Po sciagnieciu miski oczom mym ukazala sie brazowo-czarna zupa z duza iloscia opilkow metalu i jakas czarna papka. Podarowalem sobie wiec nowy olej, bo mogloby to tylko popsuc sytuacje. Kazalem zdjac skrzynie, zrobic gruntowny przeglad i wymienic wszystko, co nosilo slady zmeczenia.
Warsztat sie spisal, skrzynia zmienia biegi lepiej niz dotychczas, a autko zostalo oddane umyte i NA CZAS, co sie rzadko zdarza. No i gwarancja na 6 miesiecy na cala skrzynie bez limitu kilometrow. O kosztach lepiej nie wspominac :? Ale czego sie nie robi dla swojego kochanego autka? :D
BTW, zauwazylem, ze dyfer mi sie poci spod jednej poloski. Okazalo sie, ze jakims cudem cala flansza wyskoczyla z dyfra i tam cieklo. Kupilem nowy simmering z zabezpieczeniem flanszy w ASO, a okazalo sie, ze wystarczy wcisnac to spowrotem. Zrobilo "klik" i juz siedzi na swoim miejscu. Trzeba bylo dolac jedynie 200ml oleju. Dobrze, ze na czas to zauwazylem. Zagadka nadal pozostaje jak ona mogla wybic sie z dyfra....
-
Piekna sztuka szukam takiej z tym motorem w manualu ale ciezko cos znalezc.Gratuluje
-
Gasper... znam ten bol ;)
-
-
Lubie popatrzeć na ładne BMW :D A smaczki są jak wisienka na torcie ;)
-
Kolejne pięknie się prezentujące 728 :D Bardzo ładnie Gasper ;)
-
NO wreszcie :D
czasami trzeba sie nameczyc aby potem cieszyc ;)
sam mialem nie raz podobne przezycia ;)
-
Ładna ta Twoja siedem :)
podoba mi sie ten kolorek , brat miał kiedyś 3er w takim samym.
-
Fajne takie gadżety .Felgi też spoko.