To też dziwna cena jak za nowe...ostatnio kupilem nową pompę do okulara i za zamiennik zapłacilem 550zł...no chyba,że nowe używane:D
Wersja do druku
zamiennik nowy tyle kosztował za szt ;)
nowa bosch 550zł za szt
a tu pompy są dwie poza tym 2 używki też kupiłem i leżą ori bosch :) za 100zł za 2 :P
A muszę Wam powiedzieć a raczej przestrzec sprawdzajcie dokladnie co jest w opakowaniu zanim zapłacicie...ja kupilem pompę Pierburg,tylko sprawdzilem czy wygląda tak samo jak oryginał i zapłaciłem 550 zł i pompa leżala w opakowaniu kilka mcy bo wymiana nie była nagląca jednak dzisiaj wypakowalem pompę i zacząlem ją doglębniej sprawdzać i okazało sie,że na pompie nie ma żadnego znaku Pierburga tylko jest wytłoczony napis TI Automotive Poland...trochę się wkur.iłem.W necie znalazłem,że jest to firma produkująca sprzęt dla różnych firm zagranicznych i w tym pewnie Pierburga...no ale mimo wszystko jestem zły bo na opakowaniu wszedzie Pierburg i original parts a tutaj rodzimy produkt:ohwell:
Arturo ,Pierburg tak pakuje ,a tę co masz Automotive jest bardzo dobrej jakości ,więc sie nie ma czym przejmować :)
577 RENTAL CAR PREPARATION
To jakby rzuca inne światło na omawiany pojazd, ciekawe jakie rozwiązania przewidziała fabryka dla e32 z takim przeznaczeniem w VINie.
Wątpię czy z tym związany jest brak poduszki, jednak to 750i bez wdawania się w szczegóły, było z racji ubogiego wyposażenia autem niefortunnym; wydane w roku liftingu modelowego, łapiąc się jednocześnie do tych sztuk które nie zostały nim objęte, bo zabrakło 3 miesięcy.
12 świec wg producenta (NGK BKR6EQUP) to koszt 360zł.
2 kopułki to kolejne 360zł za BREMI (nienajlepszy wybór!)
2 palce to 150zł za BREMI
2 komplety przewodów WN (są nieco dłuższe niż w m30!) to:
- 600zł za gówno Sentecha,
- 700zł za NGK
- 800zł za BREMI
- 1100zł za BOSH (zalecane)
Jeśli więc na układ zapłonowy wydałeś 450zł to czy były to części nowe? :O
kafarek pytałeś jaki JA poniosłem KOSZT to ci pisze układ zapłonowy nie kompletny nowy dostałem od byłego właściciela ja kupiłem świece i palce plus robota mechanika za wymiane wszystkiego wyszło 450zł około bo robił wiecej rzeczy na raz
kable były bremi , kopułki nie pamiętam ale palce bremi na 100% świece ngk zalecane na tym forum numeru nie pamietam
ogólnie dużo nie straciłem i jestem zadowolony auto było warte pracy jaką w nie włożyłem oraz mechanik i pieniędzy jakie na nie wydałem a teraz cieszy oko i serce innego nowego właściciela
No akurat w kwestiach zapłonu jeśli naprawiać z sensem i głową, to tylko na nowych częściach. Żadne używki tutaj w grę nie wchodzą bo to się mija z celem i efektów nie przynosi żadnych.. No chyba że mówimy o zapchajsztuce, bo kabel urwany lub pęknięta kopułka z przebiciem. Co do jakości, to już nie wspominam, bo m70 to najbardziej wybredne scierwo z palety lat 80-tych..
Oj drobiazgowy jesteś :D
Twój bilans OK.. Masz rację.. Ale zmiany poczynione podniosły wartość auta znacznie.. nie istotne skąd części... Serwis zapłonowy..rzetelny to koszt bliski 2tys zł i skoro został poczyniony to trzeba to zaznaczyc... 99% aut z allegro, tylko z nazwy takie serwisy przechodzi.. w realu to 450zł i tak za duzo jest ;)