jaka glowice ? Nikt normalny w dzisiejszych czasach nie zwala glowicy zeby wymienic uszczelniacze
Wersja do druku
jaka glowice ? Nikt normalny w dzisiejszych czasach nie zwala glowicy zeby wymienic uszczelniacze
Za wymianę rury cena ŚMIESZNA ;););) Super że chłopaki dali radę po raz kolejny ! Drżenie silnika... hmm.. powodów może być wiele.. a i w każdym momencie może coś się sypnąć więc wiesz możliwe że zbieg okoliczności.
Nie ma sprawy ! Oby autko spisywało się bezawaryjnie ;)
nie trzeba sciagac zadnej glowicy
sciagaja ci ktorzy chca was naciagnac na duze koszty
kazdy kumaty mechanik zrobi to bez problemu tylko troche czasu mu z tym zejdzie
Wkrecaja zamiast swiecy waz z cisnieniem z kompresora. w taki sposob blokuja zawory.
Witam
Panowie, sprawa wygląda tak. Siódemka zaczęła mi niestety brać olej. Około litr dolewam co 2-3 tysiące. Wyskakuje komunikat o niskim poziomie oleju. Teraz mam 143 600km, ostatnio dolewałem jak miałem 140 100km. Auto stoi w garażu w zimnym, więc po zapaleniu tak czy siak musi zadymić więc ciężko mi ocenić wiarygodność tego dymka. Domyślam się, że to pewnie uszczelniacze zaworów. Macie jakieś pomysły jak zdiagnozować czy to one? A jeśli nie to co innego?
Teraz mam zalanego chyba castrola, ale kupiłem niedawno od Sebka dwa kanisterki Addinola 5w30 z Niemiec. Może na początek zalać tego addinola i obserwować czy na tym dobrym oleju też będzie się to działo?
auto to 740i 2006 rok
pozdr
kolego też tak miałem litr na 2000, wymieniłem separatory i przeszedłem z castrola na mobila 5w50 i... zero dolewek od wymiany do wymiany ,pozatym na castrolu zaglądając przez wlew oleju silnik był zasyfiony nagarami teraz jest super czyściutki a olej wymieniam co 15tyś