Witam tak jak w temacie czy wejdą do e65 735long opony 255/55/18 ? Teraz mam 245/55/18.
Wersja do druku
Witam tak jak w temacie czy wejdą do e65 735long opony 255/55/18 ? Teraz mam 245/55/18.
55 to za duży profil. Prawidłowy rozmiar to 245/50/18. Czemu chcesz 255 szerokie?
Bo 245 55 18 to nietypowy rozmiar i szukam 255 ale nie wiem czy wejdzie. Nie chce stracić na komforcie.
Ale to jest fabrycznie za duży profil. Chcesz balona, to musisz zejść z rozmiarem felgi do 17 cali (245/55/17), a nie pchać wyższą oponę na 18 cali. Komfortu nie stracisz. Jeździłem na 20 calach latem i 18 zimą i nie czułem różnicy.
Orientujesz się czy 255 wejdzie na 8j felge?
Takie już miałem jak kupiłem.
Wejdzie, felga będzie wyraźnie węższa od opony, ale wejdzie. Załóż 245/50/18, bo na 255/55/18 zrobisz kozę z auta. Tu masz alternatywne rozmiary opon:
https://www.automobile-catalog.com/t.../bmw_735i.html
nie ma na tej liście 255/55/18 ani nawet 245/55/18.
E65 na oryginalnych kołach 18 wygląda średnio a co dopiero jak przekombinujesz :( Do 7er zawsze sa nietypowe rozmiary, trzeba to zaakceptować i zacisnąć pasa.
Ło matko. Czy Ty @Maxel masz jakiekolwiek pojęcie o tym ?
Raz ,że to będzie wyglądało jak siewnik.
Dwa ,że będzie lekko niebezpieczne na autostradzie.
A trzy czy zdajesz sobie sprawę ,że jak byś miał kolizję to ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania ?
Konia kupiłeś a na owies nie masz ?
Miro! Relax :) kolega chce zmienić opony, więc jak będzie miał na 255/55/18 (złe) to pewnie będzie miał i na 245/50/18 (dobre). boi się o utratę komfortu zupełnie niepotrzebnie. Może przyzwyczajenia z innych modeli. Moje E65 kupował gościu co wcześniej miał E38. Sprzedawałem na 20 calach i się mocno zdziwił, że to dobrze wybiera nierówności, a miałem zwykły zawias, a nie EDC.
@Maxel jak zmieniasz opony, to zmień na prawidłowy rozmiar. To co Miro (w emocjach) napisał, to też może być argument. Chcesz założyć opony w rozmiarze nie przewidzianym do tego auta. Wszystko będzie dobrze, dopóki się nic nie stanie. Nie ma sensu się w coś takiego pakować. 245/50 i będzie gitara ;)
Właśnie. 245/50 i będzie gitara a jak chcesz suv-a to polecam X5 :)
Bo tak jest.
A na większym profilu licznik nie będzie przekłamywał?
Oczywiście. To jest nawet pierwsza czynność jaką robi ubezpieczyciel . Zaczyna spisywać jakie są opony w jakim stanie i w jakim rozmiarze itd.
O kolizji w Niemczech czy Austrii nawet nie wspominam.
Licznik to najmniejszy problem.
W Polsce nie ma takich przepisów , jeśli są to je wskaż.
W DE itp zgadza się.
Będzie.
Miro, poczytałem właśnie trochę. Problem jest bardziej jak założysz opony o niższej nośności podanej przez producenta i/lub indeksie prędkości mniejszym niż prędkość maksymalna pojazdu (nie dotyczy zimówek). O rozmiar mogą się przyczepić, gdy mógł być przyczyną wypadku, np gdy zgłupiał ABS i się wyłączył razem TC itd itp.
@Elvis Jak Ci Allianz będzie miał wypłacić to się zdziwisz. Zresztą możesz sobie myśleć po swojemu ale ja na pewno nic Ci nie będę udowadniał.
Sam sobie udowodnij swoje racje.
Bartku, tak na skróty. Czy to naprawdę takie trudne założyć opony takie jak przewidział producent ?
Ja uznaję ,że albo się robi coś porządnie tak jak ma być albo nie robi się lepiej nic.
Dobra z tym alianzem tak palnąłem . Przepisy są dla wszystkich jednakowe. Zresztą sam przeczytałeś i wiesz jakie są dopuszczalne różnice w rozmiarze opony . Jeśli różnica mieści się pomiędzy +1,5% a -2%, opona może być użytkowana jako zamiennik opony oryginalnej. Nic więcej.
Parametry muszą być zachowane.
Dopuszczalne różnice dotyczą prawidłowych wskazań licznika i nie mają nic wspólnego z ubezpieczalnią itp. Inaczej jest w DE bo jest wpis o rozmiarach kół i opon i jest to związane np z tym ,że tolerancja radarów jest o wiele mniejsza niz w RP. Wtedy nie ma to tamto ,że na liczniku było 50 , ograniczenie do 50 , jechalem 50 i dostałem foto i mandat.
W RP możesz założyć inny profil inikt Cie za to nie ukara , wygląd to inna kwestia Mirosławie :peace:
No to załóż sobie co chcesz a ja też będę zakładał co ja chcę. Ja swoje wiem a Ty swoje. :amen:
Prawda jest taka że ubezpieczyciele ostatnio dostają po d.. od firmy wyłudzających od nich wyższe odszkodowania i dlatego zaostrzyli przepisy.
I np:
masz napisane jak u mnie - opona rozmiar x i np Run flat
zakładasz rozmiar x ale opona zwykła (bo taniej, bo nei było rozmiaru w RF, bo tak ci pasowało i takie założyłeś)
i teraz tak:
masz wypadek, auto jest uszkodzone i zaczyna się sprawdzanie z grubsza a potem detali i w pewnym momencie patrzą na oponę i OOOOO kolega nie ma takich jak w specyfikacji :)
mamy go - podstawa do niewypłacenia :)
I tak to z grubsza działa, dlatego jak najbardziej miro ma rację i nie trzeba żadnych postaw prawnych bo tak po prostu jest:)
Można się odwoływać itd ale to trwa i jest zazwyczaj kosztowne bo trzeba mięć prawnika itd.
Ile osób na forum tyle myśli i tyle sposobów ale każdy ma swój rozum i wie co ma w aucie, niestety polska to dziki kraj i tu obecnie ujeb... cie za kolor koszuli a co dopiero za nieodpowiednie opony :)
eSy mają takie same rozmiary jak 7er:
https://www.wheel-size.com/size/mercedes/s-class/2019/
W w220 s400 miałem 255 55
To miałeś niewłaściwy rozmiar.
Poza tym powinieneś przeprosić Miro bo bez takich jak on "mądrali forumowych" nie byłoby dyskusji na forum i Twoja wiedza ograniczała by się do podnoszenia samochodu lewarkiem. :nono:
Następny znerwicowany przyszedł :D