Auto zdechlo podczas jazdy
Witam wlasnie wracam z roboty i podczas dodawania gazy coś walnęło i auto zgasło, zjechałem na pobocze i nie mogę odpalić żadnych błędów w idrive.
Jakie byłby objaw zerwania łańcuszka? Po włożeniu kluczyka i prubuje odpalenia powinno byc słychać pompę paliwa? Podniosłem kanapę i tam kompletna cisza.
No to chyba to rozrusznik kręci tak jak mówisz. Ale dziwne ze nie słychać wogule pompy paliwa.
Cieżko powiedzieć z tym rozrusznikiem ale wydaje mi sie ze kręci tak jakby nie miał paliwa. W sumie to nie wiem jaki odgłos daje rozrusznik bo do tej pory odpalał od odrazu.
Zdjąłem siedzisko i jak próbuje odpalić to kompletna cisza. Przyjechała pomoc drogowa tez podejrzewają pompę.
Gdzie jest pompa w 3.0d 2008r w progu czy pod siedziskiem?
Dzieki ale niestety nowy silnik mnie czeka i przełożenie części z niego do mojego albo całkowita przekładka. Czekam na wyrok ale tutaj sie nie spiesza. Nie masz jakiegoś w dobrym stanie na zbyciu[emoji3]
Ciagle czekam na wyrok w warsztacie nie maja czasu zajrzeć. Może jutro. A tak w międzyczasie znalazłem firmę która kompleksowo regeneruje silniki jak mówią do stanu nowy. Koszt 3200funtow gwarancja na rok albo 12000mil. Ja ciagle mam nadzieje ze to nie rozrząd chociaż szanse sa niewielkie.
Zapytam o zdjecia moze coś zrobią.
W tej firmie co regenerują silniki mówili coś o złej konstrukcji rozrządu w poliftach nie zrozumiałem dokładnie bo używali technicznych określeń ze niby jest jakaś plastikowa cześć która się wyrabia.